Sport

Labdarúgás: sokat érhet a Szeged-Grosics új védőjének rutinja

Labdarúgás: sokat érhet a Szeged-Grosics új védőjének rutinja

2017. június 24., szombat
Labdarúgás: sokat érhet a Szeged-Grosics új védőjének rutinja
szeged_201106_gs

Belső védő poszton erősített a Szeged 2011-Grosics Akadémia: Andrej Causic élvonalbeli tapasztalataival segítheti az előző másodosztályú idény legkevesebb gólját kapott együttest.

Csütörtökön szezonindító sajtótájékoztatón mutatta be két új igazolását a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Az immáron Supka Attila által vezetett együttes védelmébe a 27 éves, horvát-magyar kettős állampolgársággal bíró Andrej Causic érkezik. A legutóbb az NB II-ben tizennyolcadik, kieső helyen végzett Kozármislenyben játszott futballista az előző idényben 22 bajnokin és két kupamérkőzésen, összesen 1855 percet töltött a pályán. Pályafutása korábbi szakaszában játszott a horvát, a szlovák és a magyar élvonalban is: az NB I-ben 49 meccsen szerepelt a Pécs együttesében. A Szeged-Grosics a 2016/17-es idényének hajrája nem a legjobban sikerült, az utolsó tíz meccséből csupán egyet, éppen Causic előző klubja ellen, a Kozármisleny elleni bajnokit tudta megnyerni, így a tizenegyedik helyen zárta a másodosztályú bajnokságot. "Amennyire tudom, az első öt közé kerülés lesz a célunk a következő idényben. Ehhez olyan játékosokat szeretne még igazolni a klub, akik a támadójátékban tudnak segíteni, de képesnek érzem a csapatot ennek a teljesítésére" - fogalmazott érdeklődésünkre a csapat új hátvédje.

szeged_201111_gs

Amiben viszont kiválóan teljesített a Szeged-Grosics, az a védekezés, hiszen a liga legkevesebb gólját kapta a csapat, amely 38 bajnokin mindössze 29 alkalommal kapitulált. Ebből a szempontból Andrej Causicon lesz nyomás a következő idényben, hiszen a példa adott, ezt megismételni pedig közel sem lesz egyszerű - ugyanakkor a sikerhez elengedhetlen lesz a hatékony védőmunka. "Ez számomra csak egy plusz motivációt jelent. Nagyon jól védekezett a csapat az előző idényben. Supka Attila kiemelte számomra, rutinommal sokat segíthetek a csapatnak és a védelemben játszó fiataloknak is. Molnár Péterrel Pécsett játszottam együtt, beszéltem is vele, mielőtt úgy döntöttem, hogy elfogadom a klub ajánlatát. Csak pozitívumokat mondott nekem, ez is közrejátszott abban, hogy a Szeged-Grosicshoz szerződtem" - tért ki a csapathoz kerülésére Andrej Causic. Nem volt sok pihenőideje a Szeged-Grosics játékosainak, június 21-én kezdődött meg a csapat felkészülése a következő idényre. Mint azt a korábbi élvonabeli védő hozzátette, nagyon kemény volt az első nap. "Ahogy ezt a mester is hangsúlyozta, nem az anyagi lehetőségek és a körülmények jelentik a lényeget, hanem az, hogy hogyan fest egy csapat a pályán. Szerintem képesek leszünk bizonyítani, hogy alkalmasak vagyunk arra, hogy a tabella elején végezzünk. Kevés volt a pihenő, ez alatt is edzettem, így egy pár nap telt el gyakorlás nélkül számomra, de ezzel így lehet a többi csapat is. Ráadásul így nem vesztettünk annyi erőt, mintha hosszabb időre leálltunk volna. Tetszik ez az NB II, ahol hétközi fordulók is vannak, így csak a meccsekre kell koncentrálnunk" - zárta Andrej Causic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.