Sport

Labdarúgás: kiélezett szezont vár Supka Attila

Labdarúgás: kiélezett szezont vár Supka Attila

2017. június 14., szerda
Labdarúgás: kiélezett szezont vár Supka Attila
szeged_2011_sopron44_gs

Egy hét múlva már az új vezetőedző, Supka Attila irányításával kezdődik meg a munka a következő idényre a Szeged 2011-Grosics Akadémiánál. A rajt előtt a nemrég kinevezett vezetőedzővel beszélgettünk.

- A közelmúltban nevezték ki a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzőjének: hogyan teltek az első napok a kinevezést követően?

- Folyamatosan térképezzük fel a csapatot a kollégámmal, Híres Gáborral, valamint kétszer játszottunk a Szeged ellen az előző idényben, ezek előtt is megnéztük a korábbi mérkőzéseket, tisztában vagyunk a keret erősségével. Úgy szeretnénk elkezdeni a munkát június 21-én, hogy mindenkinél tudjuk, mire számíthatunk tőle, mit várhatunk el a felkészülési mérkőzéseken. A kezdésig folyamatosan egyeztetünk Adem Kapic sportigazgatóval, az orvosi felmérések zajlanak, így munkával telik az idő.

- Nincs sok idő a felkészülésre, hiszen július végén már kezdődik az újabb bajnokság - ez alatt az időszak alatt mire fektetnék a hangsúlyt?

- Egy fegyelmezett, védekezésből jól felkészített csapatról van szó, erre mindenképp tudunk építeni. Meg kell találni azokat a játékosokat az átigazolási időszakban, akik az előrejátékban tudnak segíteni annak érdekében, hogy több gólt szerezzen a csapat, csak így tudunk előrelépni a tabellán. Meg kell találnunk azokat az egyéniségeket is, akik a fiatal játékosokat tudják magukkal vinni a bajnoki mérkőzéseken.

- Hétfőn ott volt a magyar U21-es válogatott ausztriai barátságos mérkőzésén, ahol a klub két játékosa is a keretben volt, végül Zabari Dávidot láthatta is játszani.

- Kíváncsi voltam a két fiatalemberre, függetlenül attól, hogy ismerem őket és tudom, hogy mire képesek. Viszont érdekelt, hogy nemzetközi mérkőzésen, ahol az ellenfélnél minőségi futballisták játszanak, hiszen az osztrák U21-es válogatott tagjai közül sokan játszanak felnőtt csapatokban, a Rapid Wienben vagy a Salzburgban, de volt olyan, aki a Real Madridtól érkezett vissza, mit tudnak nyújtani. Itt meg lehetett nézni azokat a hiányosságokat, vagy erényeket, amit fejleszteni kell a fiataloknál. Zabari Dávidot láthattam, akit a 72. percben küldtek be, volt két jó elfutása és egy-két jó beadása. A sebessége megvan, bízom benne, hogy a fizikai képességeket megfelelően tudjuk nála fejleszteni, valamint azokat az egyéni tréningeket, amiket a kollégámmal elterveztünk, végre is tudjuk hajtani, és ez által még jobban tudnak fejlődni. Povázsai Zsoltot sajnos nem láttam, de bízom benne, hogy azon kollégák szeme jó, akik kiválasztották őt a válogatotthoz.

- Tavaly Ön is belekóstolhatott a húszcsapatos NB II-be a Sopron vezetőedzőjeként, most pedig egy hasonlóan, vagy talán még keményebb idény előtt állunk, ismét rengeteg tétmérkőzéssel, egy időben is nagyon hosszú bajnoksággal. Milyen szezonra számít?

- Sok olyan csapat lesz a másodosztályban, aki a feljutásért fog küzdeni. Legalább nyolc klub ezt a célt tűzi ki magának, az MTK és a Gyirmót biztos minél hamarabb szeretne visszakerülni az NB I-be, a Nyíregyháza pedig nem úgy szerepelt, ahogy kellett volna, és még nem szóltunk a Kisvárdáról, a Zalaegerszegről vagy a Békéscsabáról. Nehéz lesz a bajnokság, ezért fontos, hogy olyan futballistáink legyenek, akik meghatározó kerettagként a fiatalokat segíthetik a pályán, vagy olyan dolgokat tudjanak nekik tanítani, amivel fejlődhetnek, és egy-két éven belül már ők lehetnek a Szeged 2011-Grosics Akadémia meghatározó tagjai. A magyar játékosok nem voltak hozzászokva a szerda-szombat ritmushoz, viszont úgy kell őket felkészíteni, hogy ezt a terhelést maximálisan bírják. Ekkor eljutunk arra a szintre, amit Nyugat-Európa is képvisel, hogy egy 25 fős keretnek nem jelent problémát a sok mérkőzés lejátszása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.