Sport

Labdarúgás: a helyi erőkre alapoznának a feljutott Csanádpalotán

Labdarúgás: a helyi erőkre alapoznának a feljutott Csanádpalotán

2017. június 17., szombat
Labdarúgás: a helyi erőkre alapoznának a feljutott Csanádpalotán
csonrgad_megye_kozponti_dijkioszo59_gs

Három, a megyei III. osztályban töltött évet követően a következő szezont már egy magasabb osztályban kezdheti meg a Csanádpalota FC, amely bajnoki címet szerzett a megyehárom Tisza-Maros csoportjában.

Remek idényen van túl a Csanádpalota FC. A megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjának bajnoka veretlenül zárta az idény első felét, ám a tizenöt, veretlenül megvívott bajnoki nem volt elég ahhoz, hogy őszi bajnoknak mondhassa magát a csapat. A Baks pontosan ugyanazt a teljesítményt (12 győzelem és három döntetlen) hozta, így a tavaszra maradt a döntés, ráadásul akárcsak az NB I-ben, a két rivális a sorsolás szerint a bajnokság utolsó fordulójában találkozott egymással. Azonban a Bakstól négy pontot levontak jogosulatlan játék miatt, így a június 11-i döntő összecsapás előtt az eredménytől függetlenül már eldőlt: a Csanádpalota nyeri meg az idei kiírást. "Nagy sikernek könyveljük el az idei évet, bármely bajnokságot megnyerni az egy óriási dolog. Megyeháromból kezdtük el a munkát, küzdelmes évek után sikerült elérnünk ezt az eredményt, amiért köszönet a vezetőknek és a támogató önkormányzatnak, valamint a játékosoknak és az edzőknek! Nem szeretnénk felvállalni a pofozógép szerepét a másodosztályban" - mondta portálunknak

Perneki László

, a klub elnöke, aki hozzátette: három-négy, közel egyforma képességű csapat volt az osztályban, így nehéz idényre számítottak a rajt előtt, így egy kis szerencsére is szükségük volt néhány mérkőzésen." Az utolsó, baksi mérkőzésre már bajnokként érkezhettünk, hiszen riválisunktól pontokat vontak le jogosulatlan játék miatt. Nem igazán így szerettünk volna mi sem, ha így dől el a bajnokság, ott kikaptunk 2-0-ra. Nem voltam benne biztos, hogy sikerül elérni szezon előtt kitűzött célunkat, de végül megoldottuk" - fogalmazott az elnök. Az őszt már a megyei másodosztályban megkezdő, a megyei élvonalban legutóbb a 2013-14-es szezonban szereplő csapat mindenképpen erősíteni szeretne, de előtte a keret jelenlegi tagjaival, valamint Erdélyi Mátyás vezetőedzővel is leülnek tárgyalni a jövőről. "Egy stabil, megyekettes csapatot kell kialakítanunk. Amikor legutóbb a megyeegyben szerepeltünk, akkor nagyon sok román játékosunk volt. Azt az időszakot nem akarjuk visszahozni, azt szeretnénk, ha minél több helyi játékos szerepelne a csapatban. Sajnos ez nem kivitelezhető teljes mértékben, így a környező települések játékosaira is építenünk kell, sőt, át kell lépnünk Békés megyébe is, de még ezzel a kérdéssel később foglalkozunk. Míg 2000-ben 370 iskolás diák volt a településen, addig ma 175 ez a szám. Minőségi változást jelent az, hogy tavaly átadták a tornacsarnokot, így a felkészülés biztosított, egyúttal az augusztus 12-i városnapon várhatóan átadják a műfüves pályát is. Ez szintén felkészülésben, és a Bozsik-programban szereplő fiatalok foglalkoztatásában is nagy segítséget nyújt" - zárta Perneki László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.