Közélet

Kuncze: Botka stratégiája harakiri az ellenzékre nézve

Kuncze: Botka stratégiája harakiri az ellenzékre nézve

2017. június 12., hétfő
Kuncze: Botka stratégiája harakiri az ellenzékre nézve

Kuncze Gábor a balliberális oldal választási sikeréhez elengedhetetlen tartja a DK-szavazókat. Gyurcsány-fóbia helyett inkább a kormányzóképesség bemutatását javasolná. Az egykori SZDSZ arca Botkát sem tartja Orbán Viktor hiteles, felkészült, szimpatikus kihívójának.

A szocialista párthoz közelálló

B1 Blognak

adott interjút az SZDSZ volt politikusa

Kuncze Gábor

. A Horn-kormány belügyminisztere kemény kritikával illette

Botka László

Gyurcsány-ellenes

stratégiáját. „Úgy nehéz lesz kormányzóképességet felmutatni, ha Botka László működő politikai alternatíva felmutatása helyett azzal próbál egymillió szavazót megszerezni a kormánypárt táborából, hogy rájátszik a Gyurcsány-fóbiára” – mondta. A legalább 300 ezer DK-s szavazó megtartását fontosabbnak tartja az ellenzék számára, mint a volt miniszterelnök személyéről szóló vitát. A Botka-stratégia eredménye csak az ellenzék szétforgácsolódása lehet a szavazatok egyesítése helyett. Azt gondolja, Botka megragadhatta volna Gyurcsány Ferenc kijelentését, mely szerint nincsenek kormányfői ambíciói, s az ellenzék többi pártjából próbálhatna koalíciót létrehozni. „Ez lenne a feladata, de úgy látom, kooperáció helyett az ellenzéki pártok úgy próbálják saját jelentőségüket demonstrálni, hogy a versengés közben a velük összefogni akaró partnereket lehülyézik” – jegyezte meg. Ez azonban akkor fog visszaütni, ha a választók elhiszik a szocialista miniszterelnök-jelölt szavait. „Ha majd eljön a választás ideje, akkor már hiába mondják a támogatóknak, hogy azzal a sok hülyével mégis együtt kívánnak működni. A választó ugyanis beint majd, és otthon marad, mert a sok hülyére azért mégsem akar szavazni. Ezt nevezik harakirinek” – vélekedett. A kormányzóképességhez szerinte egy hiteles, felkészült, kemény, de szimpatikus, és határozott személyt kell jelölnie a balliberális oldalnak. Kuncze minden bizonnyal nem Botkára gondolt, mert úgy fogalmazott: „ezt a személyt eddig nem találta meg az ellenzék”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.