Sport

Kosárlabda: összevágnak a Szedeák és Mandic ambíciói

Kosárlabda: összevágnak a Szedeák és Mandic ambíciói

2017. június 21., szerda
Kosárlabda: összevágnak a Szedeák és Mandic ambíciói
szedeak_falco23_gs

Andjelko Mandic veszi át a Naturtex-SZTE-Szedeák irányítását: az új vezetőedző elégedett a Szegeden tapasztaltakkal, és nagyon kiélezett bajnokságot vár a következő idénytől.

Három és fél év elteltével váltott a vezetőedzői poszton a Naturtex-SZTE-Szedeák: a csapatot a Magyar Kupa bronzérméig, és a 2014/15-ös szezonban rájátszásba irányított

Nikola Lazic

-al a klub vezetősége nem tudott megegyezni, így az újvidéki szakember helyett a 40 éves

Andjelko Mandic

irányítja a Szedeákot a következő szezonban. Az új tréner korábban a román Craiova, valamint a szlovák Komárom edzője volt, utóbbi csapattól 2015 decemberében távozott, azóta nem dolgozott vezetőedzőként - egészen mostanáig. "Nem telt kosárlabda nélkül az elmúlt időszak sem, Jászvásárban tanácsadóként dolgoztam. Nikola távoztával keresett meg a szegedi csapat, és könnyen megegyeztünk, a klub és az én ambícióim az elejétől fogva egyeztek" - nyilatkozta Andjelko Mandic, a Szedeák vezetőedzője. A Szedeák edzője elmondása alapján jól ismeri a várost, többször is járt Szegeden, míg legutóbb a Falco vezetőedzőjeként, a 2013/14-es szezonban ellenfélként is járt már az újszegedi sportcsarnokban. Első benyomásai pozitívak, így sikeres idényt vár a nemrég kinevezett szakvezető. A Naturtex új edzője karrierje korábbi szakaszából ismeri a nemrég hosszabbított két légióst, a csapatkapitány Andrija Ciric-et, valamint Nenad Sulovic-al is, az irányító Marko Boltic-al pedig Craiován dolgozott együtt. "Sokkal könnyebb lenne úgy dolgoznunk, ha mind a négy légiós maradna a tavalyi szezonról, de ez még később alakul ki, ne mellesleg ezek a játékosok ismerik egymást. Szeretnénk továbbra is a nézők számára is élvezetes, szép kosárlabdát játszani, de elsősorban az eredményeken lesz a hangsúly, sokszor a szépség és az eredmény nem jár kéz a kézben. Azon fogunk keményen dolgozni, hogy ez megvalósuljon, és sikeres szezonunk legyen" - fogalmazott Andjelko Mandic. A Szedeák mindössze egy győzelemmel maradt le az idei rájátszásról, hiszen azonos mérleggel végzett a Kecskeméttel, azonban az összevetésből a Hírös városiak jöttek ki jobban. Várhatóan a következő szezonban sem lesz könnyű dolga a Tisza-partiaknak, amennyiben ott akarnak lenni a legjobb nyolc között. "Egy Paks az alsóházban játszott, a Sopron pedig nem jutott be a rájátszásba, Jászberényben pedig biztos, hogy jó keret fog összeállni. Nehéz bajnokság előtt állunk, de keményen fogunk dolgozni céljainkért" - tette hozzá Andjelko Mandic, aki előreláthatólag augusztus 14-én vezényli az első edzést új csapatának, de amennyiben október második hétvégéjénél hamarabb rajtolna a következő idény, úgy a munka is hamarabb veszi kezdetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.