Kultúra

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada

2017. június 22., csütörtök
Hamarosan indul a Szegedi Szabadtéri Játékok évada
szabadteri011kf

Puccini Toscájával június 30-án kezdődik a Szegedi Szabadtéri Játékok évada, a Dóm téren már felépült az ország legnagyobb színpada és a négyezer fős nézőtér is - közölte Herczeg Tamás igazgató csütörtökön a Tisza-parti városban.

A kulturális szakember a fesztiválhelyszínt bemutató bejáráson elmondta, az idei év újdonsága, hogy bővül a közönségtér, az előadások előtt és a szünetekben is minőségi kiszolgálás várja a nézőket. Az évad programja elnyerte a közönség tetszését, a jegyértékesítés időarányos adatai a tavalyi rekordot hozó évnél is jobbak, elsősorban az idei musical bemutató, A Notre Dame-i toronyőr népszerűségének köszönhetően - fogalmazott az igazgató.

Herczeg Tamás

bízik abban, hogy az évad végére annak ellenére sikerül a 2016-oshoz hasonló eredményeket elérni, hogy a fesztivál kisebbik játszóhelyén, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a rekonstrukció miatt idén nem tartanak előadásokat. A bevétellel párhuzamosan azonban a fesztivál szervezésének kiadásai is jelentősen emelkedtek, jelentős költséggel jár a mobilszínpad és az öltözők felállítása - tette hozzá a szakember. Hamarosan befejeződik a nyitóelőadás, a Tosca díszleteinek építése is.

Bartha József

absztrakt teret álmodott a színpadra. Az előadás látványvilágát különlegessé teszi az is, hogy a közönség a robotkamerák kivetített képét is figyelve közelről láthatja a szereplők, így a Toscát játszó

Rost Andrea

, a Cavaradossit alakító

László Boldizsár

és a Scarpiaként fellépő

Kálmándy Mihály

arcát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.