Sport

Fogyatékkal élő fiatalokkal mozogtak Szeged sportolói + FOTÓK

Fogyatékkal élő fiatalokkal mozogtak Szeged sportolói + FOTÓK

2017. június 2., péntek
Fogyatékkal élő fiatalokkal mozogtak Szeged sportolói + FOTÓK
napfeny_kupa017kf

Második alkalommal rendezték meg a Napfény Kupát, ahol Szeged ismert sportolói közösen sportoltak hét intézmény fiataljaival.

Hét, fogyatékkal élő fiatalok alkotta csapathoz csatlakozott Szeged hét ismert sportolója pénteken délelőtt az újszegedi sportcsarnokban: Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Szegedi Waltner Károly Otthon, és a Makray Fogyatékkal Élő Gyerekek Nappali Intézmény, Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYEMI, Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, Klúg Péter Óvoda Általános Iskola, Szakiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon, Szegedi SC József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája fiataljaival közösen sportolt a Naturtex-SZTE-Szedeák tavaly visszavonult csapatkapitánya, Kiss Zsolt, Kárász Anna kajakozó, Kis Máté boxoló, Kiss Csaba vízilabdázó, Badar Gergő ironman, Wirth Ádám kosárlabdázó és a súlylökő Márton Anita. A Napfény Kupa célja, hogy közelebb hozzák a fiatalok különleges világát az emberekhez, egyúttal szeretnék megmutatni, hogy a fogyatékkal élők is ugyanolyan értékes emberei a társadalomnak, mint bárki más. A nap folyamán nem a győzelem volt a fontos: egymást biztatták és segítették a résztvevők, amihez az ismert csapatkapitányok is csatlakoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.