Közélet

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

2017. június 27., kedd
Fidesz: a Soros-szervezeteknek átláthatóan kell működniük

A Fidesz szerint a Soros-szervezeteknek átláthatóvá kell tenni működésüket.

A nagyobbik kormánypárt frakciója ezt abból az alkalomból közölte az MTI-vel, hogy kedden életbe lépett a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény, amelyet az Országgyűlés június 13-án fogadott el. A közleményben hangsúlyozzák, hogy a nemzeti konzultációban válaszoló 1,7 millió ember 99 százaléka kiállt a törvény mellett, mert - mint írják - a magyar emberek is szeretnék tudni, melyek azok a külföldről pénzelt szervezetek, amelyek befolyásolni akarják a magyar közéletet és a bevándorláspolitikát. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a törvényre "a külföldről pénzelt, tipikusan a migrációt támogató Soros-szervezetek átláthatósága miatt van szükség", hozzátéve,

Soros György

magyar származású amerikai üzletember ugyanis "nyíltan elismeri, hogy migránsokkal akarja betelepíteni Európát, le akarja bontani a kerítést és ehhez az általa finanszírozott ügynökszervezeteket használja fel". A Fidesz megítélése szerint a jogszabályt "kezdettől egy hazug, dezinformációs kampány" kíséri, miközben a törvény az egyesülési jogot, illetve a civil szervezetek működését semmilyen módon nem veszélyezteti. Egyetlen kötelezettséget tartalmaz: átláthatóvá kell tenni a szervezetek pénzügyi működését és be kell vallaniuk, ha külföldi támogatást kapnak - emelik ki. A közlemény szerint "a Soros-szervezetek nyíltan a magyar emberek akarata ellen mennek, amikor azt mondják, hogy nem fogják betartani a törvényt".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.