Közélet

Fidesz: a baloldal több százezer rászoruló gyermeket hagyott ellátás nélkül

Fidesz: a baloldal több százezer rászoruló gyermeket hagyott ellátás nélkül

2017. június 20., kedd
Fidesz: a baloldal több százezer rászoruló gyermeket hagyott ellátás nélkül

A Fidesz szerint az MSZP több százezer rászoruló gyermeket hagyott ellátás nélkül és megszorításokkal sújtotta a családokat.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója arra reagált keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy

Bangóné Borbély Ildikó

MSZP-s országgyűlési képviselő a nap folyamán sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországon 208 ezer olyan rászorult gyermek van, akinek meg kellene kapnia a szociális gyermekétkeztetés keretein belül a szünidei ingyenes étkezést, ehhez képest a minisztériumoktól kikért adatok alapján 100 ezer gyermek nem jut hozzá az ellátáshoz. A Fidesz azt írta: azok a szocialisták bírálják a szünidei gyermekétkeztetést, akiknek kormányzásuk alatt "ez eszükbe sem jutott". Kiemelték: a polgári kormány egyre több pénzt, idén 79 milliárd forintot biztosít a gyermekétkeztetésre, ez háromszorosa annak, amennyit a szocialisták fordítottak rá. A szocialistákkal ellentétben, akik "a szünidőben magukra hagyták a rászoruló családokat", a polgári kormány a nyári, a téli és a tavaszi szünetben is biztosítja a rászoruló gyermekeknek az ingyenes étkezést - tették hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.