Közélet

Extrém UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Extrém UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2017. június 28., szerda
Extrém UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
szeged_napsutes_ia

A hőség mellett szerdán extrém UV-B sugárzás is várható - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd esti, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Azt írták: szerdán 8.2-es (extrém) UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A tartós hőség veszélye miatt Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár szerda éjfélig meghosszabbította a hőségriasztást. A meteorológiai szolgálat korábban azt közölte: szerdán fokozódik a hőség, napközben 32-37 fokig melegszik a levegő. A tartós hőség veszélye miatt szerdára már nyolc megyére - Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna - másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.