Közélet

Évente 200 ezer gyerek táborozik

Évente 200 ezer gyerek táborozik

2017. június 1., csütörtök
Évente 200 ezer gyerek táborozik

Magyarországon évente mintegy 200 ezer gyerek táborozik, közel 800 tábor között lehet válogatni - derül ki a táborfigyelő.hu adataiból, amelyet a K&H Bank ismertet.

Június 15-én befejeződik a tanév, több mint 745 ezer általános iskolás számára megkezdődik a 11 hetes nyári szünet. Az MTI-nek küldött közlemény szerint a szervezők gyakran biztosítanak testvérkedvezményt, ezek mértéke maximum 10-15 százalék. A szünidő első heteiben még sok iskola biztosít valamilyen tábort, de ezek már önköltségesek, átlagosan napi 8000 forintba kerülnek étkezéssel. Az önkormányzatok és a helyi sport klubok is várják a gyerekeket, ezek hetente 30 ezer forintba kerülnek. Kicsit drágábbak a tematikus művészeti táborok, ahol az eszközhasználat miatt nőnek a kiadások. Jóval költségesebbek az "ottalvós" tematikus táborok, amelyek közül a legnépszerűbbek a sport, nomád és különböző szerepjátszó témák köré épülnek. Az elhelyezés színvonala befolyásolja az árfekvést, de mindenképpen 40 ezer forint feletti összeggel kell számolni hetenként, gyermekenként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.