Kultúra

Ékszerbarkács, Múzeumok Könyvtári Éjszakája a Somogyi-könyvtárban

Ékszerbarkács, Múzeumok Könyvtári Éjszakája a Somogyi-könyvtárban

2017. június 20., kedd
Ékszerbarkács, Múzeumok Könyvtári Éjszakája a Somogyi-könyvtárban
somogyi_konyvtar01kf

Ékszerkészítő workshopot tart Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtára, a rózsák kerülnek a középpontba Szőregen, június 14-én pedig a Múzeumok Könyvtári Éjszakájára várják az érdeklődőket.

Ékszerbarkács az SM-műhellyel

Június 22. (csütörtök), 16 óra – Odesszai fiókkönyvtár (Szeged, Székely sor 11.)

Sclerosis multiplexes (SM) betegek alkotó közössége tart ékszerkészítő workshopot a Somogyi-könyvtár Odesszai fiókkönyvtárában június 22-én, csütörtökön, 16 órától. Az Ékszerbarkács című bemutató különlegessége, hogy az ékszerek maradék anyagok, fölöslegessé vált tárgyak újrahasznosításával készülnek. Ezen a délutánon 16.30-kor adják át az idén 40 éves Odesszai fiókkönyvtár két új számítógépét. A fejlesztés Kormos Tibor szegedi önkormányzati képviselő támogatásával valósul meg. Az SM Betegek Csongrád Megyei Egyesületének jelenleg közel 100 tagja van. Az Egyesület az SM-mel küzdő Csongrád megyei betegekért jött létre. Nem csak hatékony érdekképviseletre, társadalmi megismerésre és elfogadásra törekszünk, hanem szeretnénk hozzájárulni a betegek életminőségének javításához is a közösség erejével, programokkal és a rehabilitáció lehetőségével.

Rózsák, csodák, legendák – könyvritkaságok Szőregen

Június 23. (péntek), 17 óra – Szőregi fiókkönyvtár (Szeged-Szőreg, Magyar u. 14.)

Rózsacsodák – középkori legendák a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből címmel kiállítás nyílik a Szőregi fiókkönyvtárban. A hétvégi rózsafesztiválhoz kapcsolódó tárlat anyagát június 23-án, pénteken 17 órai kezdettel Palánkainé Sebők Zsuzsanna, a Somogyi-könyvtár igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Közreműködik Retek Erika. A kiállítás július 28-ig tekinthető meg. Az ünnepségen veszi át a könyvtár azt az új számítógépet, amely Berkesi Ottó szegedi önkormányzati képviselő támogatásának köszönhetően segíti a jövőben a könyvtár munkáját.

Nevetés, szegedikumok, KincsTÁRogató a Somogyiban

Június 24. (szombat) 18 –24 óra – Somogyi-könyvtár (Szeged, Dóm tér 1-4.)

Stand-up comedy-vel fogadja Hajdú Balázs a Somogyi-könyvtárba látogatókat a Múzeumok Könyvtári Éjszakáján, június 24-én, szombaton. A műfaj történetét népszerű komikusok portréiból rendezett kiállítás tükrében ismerheti meg a közönség. Ugyancsak a mosoly jegyében tárja az érdeklődők elé a művészettörténet groteszk, vagy éppen szatirikus alkotásait a Humor a művészetben című kiállítás, valamint a „Nevess, magyar!” – Borsszem Jankó, Hüvelyk Matyi és társaik című sajtótörténeti bemutató. Tárlatvezetéssel tekinthető meg „A magyar Gaudí” – 140 éve született Magyar Ede, valamint az Anno 1917 című kiállítás. A gyerekeket a Mesebeli lábbeli játékkal várják, a kötészeti műhely látogatói névre szóló ajándékot is kapnak. A Szegedikumok – Életre kelt értékek című éjszakai kiállítás a szegedi papucs, fűszerpaprika, napsugaras házak, halászlé, valamint a hajdan igen népszerű Suhajda-féle édesség világába hívogatja az érdeklődőket. A „Szeretettel ajánlom...” című alkalmi tárlat látogatói híres magyar írók és költők dedikációit olvasgathatják, a gyorsírászati gyűjtemény kuriózumai mellett a Magyar-Amerika írásban és képben kiállítás az Újvilágba szakadt hazánkfiai életéből villant föl pillanatképeket. KincsTÁRogató címmel ezen a múzeumi éjszakán is megnyitja kapuját a bibliotéka legértékesebb kincseit őrző Emlékkönyvtár. Részletes program

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.