Közélet

Csütörtökön ismét extrém lesz az UV-sugárzás

Csütörtökön ismét extrém lesz az UV-sugárzás

2017. június 14., szerda
Csütörtökön ismét extrém lesz az UV-sugárzás
szeged_napsutes_ia

Csütörtökön ismét extrém UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében.

Azt írták: csütörtökön a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8-as szintű UV-B sugárzás várható. Normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Ezért azt kérik: fokozottan védekezzenek a napsugárzás által okozott leégés ellen, és ha lehetséges, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a

www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b

weboldalon. Az előrejelzés szerint csütörtökön napos idő várható kissé tovább erősödő nappali felmelegedéssel. Csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-15 Celsius-fok között valószínű, hűvösebb lehet a hajnal az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön, enyhébb pedig a vízpartokon és a nagyvárosokban. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25-30 fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.