Egyetem

Az SZTE campusát választották az első körben a legszebbnek az országban

Az SZTE campusát választották az első körben a legszebbnek az országban

2017. június 19., hétfő
Az SZTE campusát választották az első körben a legszebbnek az országban
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_001

Az eduline.hu internetes szépségversenyén a legszebb magyar egyetemi campust keresik. A legnagyobb egyetemek között szervezett első kör lezárult: az első helyet az SZTE nyerte el.

A szavazók 40 százaléka szerint a Szegedi Tudományegyetemé a legszebb campus a magyarországi egyetemek közül, az eduline.hu internetes szépségversenyén. Tíz nagy magyarországi felsőoktatási intézmény versengett - a dobogó második fokára a Debreceni Egyetem került, a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. A harmadik a Szent István Egyetem lett 10 százalékkal. Versengett még Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem (5-5%), az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem (4-4%), Budapesti Corvinus Egyetem (2%), az Óbudai Egyetem és a Széchenyi István Egyetem (1-1%). A Szegedi Tudományegyetem a Rektori Hivatalról készült fotóval vett részt a versenyben, bár tágabb értelemben az egész város a campusa, hiszen közel 300 ingatlana Szeged különböző pontjain helyezkedik el. Egyetemistáink meghatározása szerint pedig a TIK és környezete funkcionál campusként, hiszen az egyetemi könyvtár és a körülötte kiépült diáknegyed a hallgatók legkedveltebb találkozóhelye. Ha a campusban töltött szabadidős tevékenységekről szólunk, meg kell említeni a számos fesztivált, köztük a legkedveltebb Szegedi Ifjúsági Napokat. Az éjszakai életet kedvelő fiatalokat hétköznap kari bulik és szakos rendezvények várják. A „legegyetemibbnek” tartott szórakozóhely, a JATE Klub a Rektori Hivatal épületének alagsorában működik. Szegeden azok is megtalálják a legjobb programokat, akik a tanulás és szórakozás mellett kikapcsolódásra, pihenésre vágynak. A REÖK Regionális Összművészeti Kulturális Központ, a Szegedi Vadaspark, az egyetemi polgárok számára kedvezményes belépővel látogatható SZTE Füvészkert mind-mind remek helyek a feltöltődésre, kikapcsolódásra. Világhírű a Szegedi Szabadtéri Játékok, a C-vitamin, a szegedi paprika és természetesen a halászlé. Mindezek alapján nem véletlen, hogy 2014-ben Szeged a 10 legjobb európai egyetemi város közé került a CondéNastTraveler portálon – olyan más rangos egyetemi városok mellett, mint Heidelberg, Krakkó, Leuven, Oxford. A Trivago nemzetközi utazási oldal 100-as listáján – ami ár-érték arány alapján rangsorolja Európa legjobb úti céljait – városunk 2016-ban az 33. helyen végzett. Az SZTE köszöni mindenkinek a szavazatát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.