/

Aki a virágot szereti, rossz kerékpáros nem lehet

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kerekparut01_gs

Virágot ültettek az úthibába, így hívták fel figyelmet a felsővárosi kerékpárutak katasztrofális állapotára. A bringások nem úthibákat és ígéreteket, hanem minőségi szakaszokat szeretnének.

Hiába nagy Szeged kerékpárút-hálózata, mégis egyes szakaszai tragikus állapotban vannak. Miközben Tarjánból, Felsővárosról egyre többen járnak be dolgozni biciklivel az ehhez kapcsolódó infrastruktúra sem mennyiségben, sem minőségben nem tud lépést tartani az igényekkel.

Többek között a József Attila sugárút Debreceni utca és Tarján széle közötti része, illetve az ebből leágazó Retek utcai kerékpárút első szakasza is kifejezetten rossz állapotú. Ez utóbbinak a sugárút és Bite Pál utca közötti részét a bringások csak off-road pályának becézik, a vékonyabb kerekű, vagy drágább kerékpárral rendelkezők pedig inkább elkerülik. „Az a szakasz balesetveszélyes. Nem egyszer csúszott bele a bicikli kerekem a repedésbe én meg estem majdnem. Még kikerülni sem lehet egy-egy repedést, mert kb. már csak hibából áll az a szakasz” – fogalmazott egy hölgy a közösségi oldalon. Ígéretek vannak azonban az áldatlan állapotok nem változtak a félig Nagy Sándor (Együtt), félig Mészáros Tamás (MSZP) körzetéhez tartozó területen.

Ezt elégelte meg egy civil, aki a Retek utca és József Attila sugárúti kereszteződésnél egy virágot ültetett egy hatalmas repedésbe, így felhívva a lakosság és a döntéshozók figyelmét az aktuális viszonyokra – vette észre tegnap a Szegedbicaj olvasója. A bringások jól fogadták ötletet, bár a humorizálás is azonnal megkezdődött: „a Retek utcán amekkora repedések vannak, egész virágoskertet lehetne ültetni” – írta egy kommentelő.

no images were found

Előző sztori

Turisztikai ügynökség – A magyarok több mint fele tervez utazást nyáron

Következő sztori

Migránsok halála – Megkezdődött a 71 ember halálát okozó bűnszervezet tagjainak tárgyalása