Közélet

A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet

2017. június 24., szombat
A jövő héten 40 fok körüli kánikula lehet
hoseg01kf

Jövő héten 40 Celsius-fok körüli meleg lehet Magyarország térségében - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán egy európai előrejelzésre hivatkozva

. Azt írták: az általuk használt ECMWF (Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának) - modellje szerint a jövő hét derekán lesz egy rövid, de annál "brutálisabb hőhullám" Közép-Európában A június 29-re, jövő csütörtökre jelzett hőmérsékleti térképen például Budapestre 38, Belgrádra 41 fokot jeleznek előre. Ehhez képest pár nappal később - a mostani forgatókönyv alapján - csaknem 20 fokkal alacsonyabb értékekre lehet majd számítani a térségben - tették hozzá. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére másodfokú, míg a fővárosra és Pest, továbbá Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-35 fok között várható. Késő estére 20 és 27 fok közé mérséklődik a levegő hőmérséklete. Az előrejelzés szerint vasárnap is folytatódik a kánikula, de ekkor ismét többfelé lehetnek heves zivatarok, viharos széllel, jégesővel, valamint jelentős mennyiségű csapadékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.