Közélet

A jövő évi költségvetésről szavaz a parlament

A jövő évi költségvetésről szavaz a parlament

2017. június 11., vasárnap
A jövő évi költségvetésről szavaz a parlament

Négynapos üléssel, több határozathozatallal, köztük a 2018-as költségvetésről szóló döntéssel zárja tavaszi ülésszakát jövő héten az Országgyűlés.

A napirendi javaslat szerint a négynapos ülés hétfő délelőtt 10 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd tárgyalnak és szavaznak a képviselők az idei költségvetés módosításához és a jövő évi büdzséhez benyújtott összegző módosító javaslatról. Délután hangzanak el az interpellációk, az azonnali kérdések és a kérdések, majd bizottsági jelentések és összegző módosító javaslatok vitájával zárul az ülésnap. Kedd délben terveznek szavazni egyebek mellett a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságát célzó javaslatról, az új büntetőeljárási és az ügyvédi tevékenységet szabályozó törvényjavaslatról, az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való további magyar részvételről, a jövő évi költségvetés megalapozásáról, az adótörvényekről, valamint a nyugdíjas szövetkezetek létrehozását lehetővé tevő előterjesztésről. Szerdán ugyancsak lesznek határozathozatalok a Házban: ekkor dönthetnek a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló javaslatról, továbbá a kéményseprőipari, az anyakönyvi és a nemzeti ménesbirtokot szabályozó törvény módosításáról, valamint több nemzetközi egyezményről. A szavazások után tartják a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály módosításának vitáját, majd megtárgyalják a képviselők az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak a Magyar Államkincstárba olvadásához szükséges törvénymódosításokat. Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka csütörtök délután zárul. Ezen a napon - amikor mindössze egyórás ülést terveznek - dönt a parlament a 2018-as költségvetésről és az idei módosításáról. A parlament várhatóan szeptember közepétől folytatja munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.