Közélet

XBOX One Scorpio a Microsoft szuperfegyvere?

XBOX One Scorpio a Microsoft szuperfegyvere?

2017. május 9., kedd
XBOX One Scorpio a Microsoft szuperfegyvere?
xbox-scorpio-xboxone-box

A Microsoft válasza a Sony generációváltás félútján kiadott PRO konzoljára az Xbox One Scorpio. Az eredeti XBOX One 1,31 teraflopos grafikai számítási egységéhez képest 6 teraflopra, tehát több mint 4 és félszeresére növelte a GPU sebességét. Többek között ez az erő fogja biztosítani számára, hogy a játékokat natív 4K-ban legyen képes futtatni, s mint a Sony konzolja, úgy a Microsoft új üdvöskéje is képes lesz az előd, vagyis a normál XBOX One játékainak futtatására. A visszafelé kompatibilitás – bizonyos X360 játékokkal – szintén elérhető lesz az új konzolon. Valamint az összes tartozékkal is ugyanúgy kompatibilitást fog élvezni az új Kinect kamerától egészen a kontrollerekig.

Sokan nem tudják, de az XBOX One skorpiója bizony folyadékhűtést (is) fog használni, aminek köszönhetően csendesebb lesz minden eddigi konzolnál. Hogy mivel fog még kiemelkedni a jelenlegi konzolpiac szereplői közül? A magas teljesítmény mellett is $399-on tartott árával, ami mellett biztosítja a natív 4K felbontáson túl az UHD Blu-ray meghajtót, 12GB DDR5-ös memóriát és természetesen HDR támogatása is lesz, valamint – bár ez már nem annyira kiemelkedő – 1TB HDD-t fog magába foglalni, mint ahogy az már elvárható 2017-ben. A PS4 konzolok tulajdonosainál is nagy dilemma, hogy érdemes-e PRO-ra váltani, s míg sokan megtették a váltást – mert valóban érdemes volt – itt még inkább érdemes azon elgondolkodniuk az XBOX One tulajdonosoknak, hiszen hatalmas ugrást. Habár a processzor az XBOX One Scorpióban (2,3 GHz) a PS4 PRO-tól (2,13 GHz) csupán 0,17GHz-el gyorsabb, a GPU sebessége vígan ráver. A 6 teraflopos sebességéhez képest a Sony üdvöskéje „csak” 4,12 teraflopra képes. Arra már tudjuk a választ, hogy

XBOX One

konzolról érdemes Scorpióra váltani, de vajon PS4 PRO-ról érdemes lenne? Tény, hogy a Microsoft új játékszere még a Sony PRO konzoljára is ráver, de akkora hatalmas különbségek nem lesznek. Tény, hogy az új XBOX natív 4K-ban fog tudni futtatni szinte minden játékot, míg a PRO nagyrész felskálázza azokat. Mégis azt mondom, hogy ami itt döntő, azok úgyis az exkluzív címek lesznek. Mindenki maga döntse el, hogy melyik oldal játékai tetszenek neki jobban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.