Közélet

Varga: a munkából élők költségvetését nyújtják be kedden

Varga: a munkából élők költségvetését nyújtják be kedden

2017. május 1., hétfő
Varga: a munkából élők költségvetését nyújtják be kedden

A munkából élők költségvetését nyújtják be kedden a parlamentnek. A 2018-as költségvetés azok számára kínál több esélyt, akik munkából tartják el magukat és a családjukat, akiknek jövedelmük van - nyilatkozta a közmédiának a nemzetgazdasági miniszter a szentendrei Skanzen családi majálisa alkalmából hétfőn.

Varga Mihály

elmondta: 4,3 százalékos gazdasági növekedéssel terveznek, azzal, hogy a háztartások fogyasztása 4,6 százalékkal növekedhet jövőre. A tavaly megkötött hatéves bérmegállapodásnak is köszönhetően 8,8 százalékos bruttó bérnövekedés várható, az idei év után a minimálbér és a garantált bérminimum jövőre is 8 és 12 százalékkal nő. A miniszter hangsúlyozta, szeretnék, ha minden területre legalább annyi támogatás jutna, mint az idén, sőt átlagban mintegy 5-6 százalékkal többet tudnak költeni egészségügyre, oktatásra, kultúrára, közbiztonságra és más területekre. A költségvetéssel párhuzamosan az adótörvényeket is benyújtják a parlamentnek - folytatta. A legfontosabb módosítások közül kiemelte, hogy jövőre 27-ről 5 százalékra csökken a halhús áfája, tovább csökken az éttermi szolgáltatások áfája és az internetszolgáltatások áfája. Varga Mihály kitért arra: a kisüzemi sörfőzdéknek lehetővé kívánják tenni, hogy az évi 8 ezer hektoliter helyett 200 ezerig csak a jövedéki adó felét kelljen megfizetniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.