Közélet

Újabb együttműködési megállapodást kötött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Újabb együttműködési megállapodást kötött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

2017. május 3., szerda
Újabb együttműködési megállapodást kötött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság
gff-katasztrofavedelem_egyuttmukodesi_megallapodas

A Gál Ferenc Főiskolával megkötött együttműködés célja a hallgatók katasztrófavédelmi felkészítése, valamint a lakosság-és tűzvédelmi ismeretek minél szélesebb körű megismertetése - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerdán délelőtt ünnepélyes állománygyűlés keretén belül írták alá az érintett felek azt az együttműködési megállapodást, amely a Gál Ferenc Főiskola, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között jött létre. A megállapodás az aláírás napján lépett érvénybe. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott főiskola nevében

Kiss-Rigó László

püspök és

Kozma Gábor

, a főiskola rektora látta el kézjegyével a dokumentumot, a megyei igazgatóság képviseletében pedig Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató írta alá a kétoldalú megállapodást. A frissen megkötött együttműködési megállapodás értelmében a főiskola képviselői vállalták, hogy a jövőben tájékoztatják a megyei igazgatóságot a főiskolán folyó képzés tematikájáról, rendszeréről, valamint szakmai segítséget nyújtanak az igazgatóságon rendezett felkészítések során. A főiskola a következő években lehetőséget biztosít az igazgatóság által végzett tűzvédelmi és lakosságvédelmi tevékenység szélesebb körű megismertetéséhez, valamint a katasztrófavédelmi ismereteket beépítik az intézményben folyó oktatásba. A megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az igazgatóság vállalja, hogy a jövőben tájékoztatja a főiskolát a katasztrófavédelem struktúrájáról és aktuális feladatrendszeréről, valamint biztosítja a fenti oktatáshoz szükséges gyakorlati képzés lehetőségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.