Újabb együttműködési megállapodást kötött a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gff-katasztrofavedelem_egyuttmukodesi_megallapodas

A Gál Ferenc Főiskolával megkötött együttműködés célja a hallgatók katasztrófavédelmi felkészítése, valamint a lakosság-és tűzvédelmi ismeretek minél szélesebb körű megismertetése – közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szerdán délelőtt ünnepélyes állománygyűlés keretén belül írták alá az érintett felek azt az együttműködési megállapodást, amely a Gál Ferenc Főiskola, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság között jött létre.

A megállapodás az aláírás napján lépett érvénybe. A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott főiskola nevében Kiss-Rigó László püspök és Kozma Gábor, a főiskola rektora látta el kézjegyével a dokumentumot, a megyei igazgatóság képviseletében pedig Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató írta alá a kétoldalú megállapodást.

A frissen megkötött együttműködési megállapodás értelmében a főiskola képviselői vállalták, hogy a jövőben tájékoztatják a megyei igazgatóságot a főiskolán folyó képzés tematikájáról, rendszeréről, valamint szakmai segítséget nyújtanak az igazgatóságon rendezett felkészítések során. A főiskola a következő években lehetőséget biztosít az igazgatóság által végzett tűzvédelmi és lakosságvédelmi tevékenység szélesebb körű megismertetéséhez, valamint a katasztrófavédelmi ismereteket beépítik az intézményben folyó oktatásba.

A megállapodásban rögzítetteknek megfelelően az igazgatóság vállalja, hogy a jövőben tájékoztatja a főiskolát a katasztrófavédelem struktúrájáról és aktuális feladatrendszeréről, valamint biztosítja a fenti oktatáshoz szükséges gyakorlati képzés lehetőségét.

Előző sztori

Kosárlabda: a Kecskemét és a Kaposvár kigolyózta a Szedeákot a rájátszásból

Következő sztori

Csütörtöki programajánló: UN-DEAD, koncert