Közélet

Tuzson Bence: részletesen válaszol a kormány a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokra

Tuzson Bence: részletesen válaszol a kormány a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokra

2017. május 7., vasárnap
Tuzson Bence: részletesen válaszol a kormány a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokra
Tuzson Bence

A kormány komolyan veszi a nemzeti konzultáció elleni brüsszeli támadásokat, részletesen válaszol majd a feltett kérdésekre - mondta Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Hangsúlyozta: csúsztatások és igaztalan állítások vannak az Európai Bizottság levelében a nemzeti konzultációval kapcsolatban. Az államtitkár a csúsztatások között említette, hogy a bevándorlással kapcsolatban Brüsszel "elfelejti" azt a tényt, hogy az állandó betelepítési kvóta létrehozása szerepel a brüsszeli tervekben, az Európai Bizottság döntést is hozott róla. Az energiapolitikáról szólva

Tuzson Bence

kitért arra, Brüsszel azt állítja, hogy a verseny csökkentené az árakat, pedig éppen az Európai Bizottság mérte fel, hogy 2010-2015 között az EU-ban átlagosan 20 százalékkal nőttek az áramárak, a gáz árának emelkedése pedig még magasabb volt. Ez nem az az út, amelyen Magyarország járni szeretne a következő időszakban, másik utat kell választani - fogalmazott az államtitkár. A külföldről finanszírozott szervezetekkel kapcsolatban Tuzson Bence jelezte: egy európai parlamenti (EP) bizottság jelentése szerint is szigorítani kell a nem kormányzati szervezetek (NGO) vizsgálatát. A brüsszeli támadásnak épp az a célja, hogy minél kevesebben írják alá a nemzeti konzultációt - közölte. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagy az érdeklődés; a magyar emberek látják, hogy ezek fontos kérdések, már nagyjából 900 ezer körül van a visszaküldött kérdőívek száma. Egy kormány politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek, ehhez szükséges például a nemzeti konzultáció is. Minden magyar ember véleménye számít hangsúlyozta Tuzson Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.