Közélet

Teljes kollégiumi ülést tartott az Alföldi Közigazgatási És Munkaügyi Regionális Kollégium Szegeden

Teljes kollégiumi ülést tartott az Alföldi Közigazgatási És Munkaügyi Regionális Kollégium Szegeden

2017. május 29., hétfő
Teljes kollégiumi ülést tartott az Alföldi Közigazgatási És Munkaügyi Regionális Kollégium Szegeden
birosag

Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium május 26án teljes kollégiumi ülést tartott a Szegedi Törvényszéken.

A kollégiumi ülés napirendje szerint

Hajdú József

, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanára „Új kihívások a szociális ellátások és a szociális biztonság területén” címmel tartott „elemelő” előadást. Színes és tartalmas előadásában a szociális rendszereket szétfeszítő új gazdasági és társadalmi jelenségeket foglaltak össze - adta hírül a Szegedi Törvényszék.

Cséffán József

regionális kollégiumvezető ismertette a 2016. évi írásbeli kollégiumvezetői beszámolóját, összefoglalta a régió munkaügyi szakágának a 2016. évre vonatkozó ítélkezési tapasztalatait, a regionális kollégiumra váró szervezeti és szakmai feladatokat.

Figula Ildikó

kollégiumvezető-helyettes a régió 2016. évi közigazgatási tárgyú ítélkezésének a tapasztalatait elemezte. Ezt követően a kollégium egyhangúlag elfogadta a kollégiumvezető 2016. évi beszámolóját. A 2016. évi törvényszéki másodfokú ítélkezés tapasztalatait elemezte Magyar Erzsébet, a Debreceni Törvényszék tanácselnöke,

Sándorné Nagy Erika

, a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke, valamint Hajnal Beatrix, a Gyulai Törvényszék tanácselnöke. A tanácselnökök véleménye szerint a munkaügyi és a közigazgatási szakág bírái egyaránt magas színvonalú szakmai munkát végeztek. Figula Ildikó kollégiumvezető-helyettes, európai jogi szaktanácsadó a közigazgatási peres eljárásban irányadó külföldi kézbesítés szabályait,

Szabó László

európai jogi szaktanácsadó a strasbourgi ítéleteknek a hazai jogalkalmazásra gyakorolt hatását foglalta össze. Mindkét előadás a mindennapi ítélkezéshez nyújtott rendkívül hasznos információkat. Az Alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium legközelebbi teljes ülését október 26-27. napján tartja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.