Kultúra

Radnótis diák koppenhágai sikere a Természettudományos Diákolimpián

Radnótis diák koppenhágai sikere a Természettudományos Diákolimpián

2017. május 24., szerda
Radnótis diák koppenhágai sikere a Természettudományos Diákolimpián
radnoti_dijatadas

A közelmúltban Koppenhágában rendezték meg az Európai Unió XV. Természettudományos Diákolimpiáját (EUSO). Az aranyérmes magyar "A" csapat tagja volt a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, Harangozó Ákos is.

radnoti_harangozo

Európa 24 országának 48 csapata, köztük a magyar fiatalok is versenyeztek a dán fővárosban Európai Unió XV. Természettudományos Diákolimpiáján. A 15-17 évesekből álló háromfős csapatoknak komplex (biológiai, kémiai és fizikai ismereteket is megkívánó) feladatokat kellett megoldaniuk. A magyar "A" csapat kiváló teljesítménnyel szerezte meg az abszolút első helyet, és így természetesen az öt aranyérem egyikét is. A csapatot erősítette a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium 11.B osztályos tanulója, Harangozó Ákos, aki elsősorban a biológiai feladatokért volt felelős. Ákost Bán Sándor tanár úr készítette fel a versenyre. Társai az A-csapatban Németh Balázs és Fajszi Bulcsú a budapesti Fazekas Mihály Főváros Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói. A másik magyar csapat összesítésben a 7. helyen végzett, és ezzel a második legjobb ezüstérmes helyezést érte el. Az országok közötti nem hivatalos pontversenyben így Magyarország ismét Európa legjobb eredményét érte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.