Kultúra

Országos Elektronikus-zenei Találkozó és Verseny Sándorfalván

Országos Elektronikus-zenei Találkozó és Verseny Sándorfalván

2017. május 3., szerda
Országos Elektronikus-zenei Találkozó és Verseny Sándorfalván

Május 5-én nyolcadik alkalommal rendezi meg Sándorfalván hagyományos Országos Elektronikus-zenei Találkozóját és Versenyét a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola. A Találkozóra ebben az évben tizenegy intézményből 62 diák jelentkezett: Budapestről, Szegedről, Tuzsérról, Záhonyból, Bajáról, Csongrádról, Debrecenből, Mezőkövesdről és természetesen Sándorfalváról.

A Találkozó célja a szintetizátort, zongorát és kamara csoportokat oktató kollégák, illetve ezen tanszakokon tanuló diákok szakmai fórumát megteremteni. E népszerű tanszak a térségben nem rendelkezik a szakmát összefogó másik rendezvénnyel, így már hagyományt teremtve ennek a versenynek iskolák az ország minden területéről küldik tanulóikat és érkeznek a szakmai konzultációkra. A szakmai értékelést

Újvári István

(a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium igazgatója, előadóművész),

Mits Gergely

(Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakának vezetője, előadóművész – United együttes)

Mits Márton

(Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszék, előadóművész),

Kovács Gábor

(előadóművész, zenetanár, a Kovács-Keyboard Iskola szerzője) végzik. A zsűri döntése alatt

Tabatabai Nejad Flóra

és a Dodgem együttes szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A rendezvény alatt pedig a STAMI képzőművész tanulóinak kiállítása is megtekinthető lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.