Közélet

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat

2017. május 6., szombat
Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat
novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

Kelengyecsomaggal támogatja a kormány jövő évtől a hátrányos helyzetű régióban élő családokat - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) babaköszöntő ünnepségén szombaton, Budapesten.

Novák Katalin

a Ha gyermek születik a világra, család is születik című rendezvényen elmondta, a tervek szerint 2018-ban 1500 családnak tudnak nagy értékű csomagot átadni a Családbarát Ország program részeként. Az államtitkár szólt arról is, hogy tavaly 93 100 gyerek született Magyarországon, ez a szám 2009 óta nem volt ilyen magas. A demográfiai adatok mögött azonban mindig az életet kell látni, amire a rendezvénye jelenlévő szülők többször is igent mertek mondani - emelte ki. Hozzátette, szép, régi szokás, hogy egy gyerek születését ünnepnek tekintik, ezt a hagyományt idézi fel a NOE babaköszöntő rendezvényén.

Aradszki András

, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energiaügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a család előbb volt mint az állam, vagy bármely más közösség, ezért a családok különleges bánásmódot érdemel. A család, amely évezredek óta apából, anyából és gyerekekből áll a "Jóisten adománya és a Jóisten kegyelméből tudják gondozni a szülők a gyerekeket és a gyerekek idősödő szüleiket" - fűzte hozzá. Azt mondta, a politikusoknak az a dolguk, hogy beemeljék a családot a közgondolkodásba és a közbeszédbe, valamint segítsék és boldogabbá tegyék a családok életét. Hozzátette, az elmúlt hét év kormányzásának is a "gyümölcse", hogy nő a házasságkötések és a születések száma, ezzel párhuzamosan pedig kevesebb a válás és az abortusz.

Herczegh Anita

, a köztársasági elnök felesége arról beszélt, hogy egy kisgyermek mindig csodálatos és tökéletes, és egy kisgyermek születése nem csak a családnak érték, hanem a társadalomnak is öröm. Az államfő felesége megköszönte az édesanyáknak, hogy gyermekeik révén "mindannyiunknak újabb erőt, bizakodást" és "igazi örömöt" tudnak adni. Az ünnepségen emléklapot adtak át a szervezet azon tagjainak, akiknek tavaly született gyermeke, majd kézműves foglalkozásokon vehettek részt a meghívottak. Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel, mintegy 14 ezer tagcsaláddal és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti, önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.