Sport

Megnyílt a Kinizsi Park a versenyzők előtt

Megnyílt a Kinizsi Park a versenyzők előtt

2017. május 2., kedd
Megnyílt a Kinizsi Park a versenyzők előtt
fogathajtas_fabiansebestyen_17-05-02

Megnyíltak az istállók kapui Fábiánsebestyében. A versenyzők folyamatosan érkeznek, egyre növekszik a lovasfalu lakóinak száma, folyik a pályaépítés és a közönségprogramok előkészítése. Európa számos országából érkeznek a versenybírók és a technikai kiküldöttek a rangos nemzetközi versenyre, amely május 4-én délután 14 órakor kezdődik. Csütörtökön és pénteken díjhajtást, szombaton maratonhajtást, vasárnap akadályhajtást láthatnak a Kinizsi Parkba látogatók.

Tíz ország hatvan versenyzője hat kategóriában méri össze tudását a csütörtökön kezdődő fábinsebestyéni nemzetközi fogathajtó versenyen. A hivatalos program részeként május 3-án, szerdán 16 órától technikai értekezletet rendeznek, 16 óra 45 perctől pedig sor kerül a maratonpálya bemutatóra. Május 4-én, reggel 8 órától sor kerül az első állatorvosi szemlére, délután pedig a díjhajtás versenyszámmal már el is kezdődik a négy napos megmérettetés. Pénteken szintén díjhajtás szerepel a programban 8 óra 30 perctől. Szombaton a leglátványosabb számé, a maratonhajtásé a főszerep, a fogatokat 6 percenként indítják majd a pályán. Aznap 20 órától az előző két versenyszám eredményhirdetésére kerül sor, míg vasárnap 7 óra 30 perctől pályabemutató, 9 órától pedig a záró versenyszám, az akadályhajtás kezdődik. Az ünnepélyes eredményhirdetés vasárnap délután lesz.

Különdíj a legjobbaknak a maratonakadályokban

A Szervező Bizottság a maratonhajtás versenyszámra külön 2100€-s pénzdíjat is felajánlott. A szombaton állnak rajthoz a hajtók. Kategóriánként az előre kijelölt akadályokban a legjobb eredményt elérő, a maratonhajtás versenyszámot kizárás, feladás vagy visszalépés nélkül teljesítő versenyzők számára akadályonként 300€-s díjat ajánlottak fel. A 2*-os egyesfogatoknál kettő, a 2*-os kettesfogatoknál három, a CAIO4* négyesfogatoknál két akadályban díjazzák a legjobbakat.

Külföldi szakemberek is segítik a verseny lebonyolítását a Kinizsi Parkban

Nem csak a versenyzők, hanem a bírók és a technikai kiküldöttek is Európa számos országából érkeznek Fábiánsebestyénbe. A versenybírók elnöke a spanyol Joaquin Medina Garcia, a tagok között német, svéd, a technikai kiküldöttek között francia szakember is jelen lesz, a fő steward pedig osztrák. A CAIO4* és a CAI2*- póni kategóriákban a zsűri tagja dr. Fejér Barna (HUN), Elimar Thunert (GER), Jan-Erik Palsson (SWE), a CAI2*- póni kategóriákban dr. Fejér Barna (HUN), Elimar Thunert (GER), Jan-Erik Palsson (SWE). A CAI2*- nagyló kategóriákban dr. Fejér Barna (HUN), Elimar Thunert (GER) és dr. Kelemen Attilla (ROU) a versenybíróság tagjai. A technikai kiküldött (CAIO4* és CAI2*-nagyló) kategóriában Pierre Cazas (FRA). Technikai kiküldött a CAI2*-póni kategóriában Mitykó Zsuzsi (HUN), a fő steward Frank Spadinger (AUT).

Már folyik a pályaépítés

Megérkezett Fábiánsebestyénbe a nemzetközi pályaépítő, Fintha Gábor is, akinek az irányításával zajlik a pályaépítés, az akadályok útvonalának kijelölése, a maratonhajtó pályán pedig az alapútvonal megtervezése. Az akadályokban azonban csak a verseny előtti napon válik mindenki számára világossá a pontos pályarajz. A pályaépítő elmondta, hogy jól haladnak az előkészületekkel, az akadályok rendben vannak, már csak kisebb csinosítások vannak hátra. A díjhajtó négyszög kijelölésére pedig várhatóan szerda délelőtt kerül sor.

A Lázár Team már Fábiánsebestyénben van

Hétfőn reggel érkeztek meg az első kamionok a Kinizsi Parkba, az első fogathajtó a magyar Jámbor Vilmos volt, Kisbérről 4 órát utaztak. Nap közben a Lázár testvérek csapata is elfoglalta a helyét a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. A lovak rendben megérkeztek, jól viselték az utazást. A Dobrovitzok kedden délutánra várhatók a verseny helyszínén.

Egyéb programokkal is készül a Kinizsi Park - 14 év alatt ingyenes!

A Kinizsi Parkban már napok óta szorgos kezek végzik az utolsó simításokat, hogy a megszokott ünnepi díszben fogadják az érdeklődőket három nap múlva. A szervezők nemcsak a lovak kényelméről gondoskodnak és a verseny biztonságos lebonyolításához szükséges technikai feltételek megteremtésén dolgoznak, hanem megteremtik az egyéb programokhoz szükséges feltételeket is. Már felépült az Ízek utcája, ahol kisebbek és nagyobbak egyaránt találnak majd kedvükre való portékákat a négynapos verseny ideje alatt. A vásári forgatag a hungarikumok köré szerveződik, ahol hagyományos magyar termékeket kínálnak majd a Kinizsi Parkba látogatóknak. A gyerekek számára külön játékokkal is készülnek a szervezők, de újdonság az is, hogy a 14. életévüket még be nem töltöttek térítésmentesen léphetnek be a rendezvényre. https://www.youtube.com/watch?v=C8UNxQu1XCg

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.