Bulvár

Meghalt egy 56 éve kórházban lévő beteg

Meghalt egy 56 éve kórházban lévő beteg

2017. május 2., kedd
Meghalt egy 56 éve kórházban lévő beteg

Egy skót kórházban meghalt egy 75 éves brit veterán, aki 56 évet töltött egészségügyi intézményben, 54-et ugyanabban a kórházban.

James Morris

, aki katonaként Németországban szolgált, 1962-ben autóbalesetet szenvedett, és orrát, csípőcsontját törte. Amikor utóbbit műtötték, leállt a szíve. Később vegetatív állapotban szállították az Észak-Lanarkshire-i grófságban lévő Airdrie Wester Moffat Kórházba. Öccse,

Karl Morris

elmondta, hogy a kórházi személyzet szerint senki nem töltött olyan hosszú időt egyetlen kórházban, mint testvére, aki 21 éves volt, amikor beszállították. "Az évek során megtaláltuk a módját, hogy kommunikáljunk vele. Mentálisan köztünk volt, de egyáltalán nem tudott kommunikálni velünk. Három szót - otthon, pub és lovak - tanult meg ismét, a három kedvencét. Gyakran vittük őt üdülni, és a személyzet tudta, mennyire szereti a pubot, ezért időnkét kivitték őt oda" - idézte a férfit a BBC News. A Wester Moffat Kórház illetékese közölte, hogy James Morris 54 éven át volt a betegük, két évet korábban más kórházakban töltött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.