Közélet

Lázár: a kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőségét

Lázár: a kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőségét

2017. május 9., kedd
Lázár: a kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőségét
Lázár János

A megyei jogú városok után a kormány minden településtípus számára felkínálja a fejlesztés lehetőséget - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Földeákon.

Lázár János

a Csongrád megyei község művelődési házában rendezett lakossági fórumon elmondta, a kormány 2018-ban a kisebb városok, községek számára is ajánlatot tesz, annak érdekében, hogy az ott élők helyben boldogulni tudjanak. A Makó és Hódmezővásárhely térségének országgyűlési képviselői posztját is beöltő politikus kifejtette, 2010-ben a választókörzetben 13-14 százalékos volt a munkanélküliség. Jelenleg 5 százalék alatti szinte minden településen, és akad olyan község, ahol 2 százalék körül alakul az álláskeresők aránya. Az elmúlt években több ezer munkahely jött létre a térségben, részben a kormányzati és uniós támogatásoknak köszönhetően. Ezzel párhuzamosan a munkabérek is növekedtek, főleg az utóbbi két-három évben. Ezt mindenféleképpen folytatni kell - mondta. A következő időszak veszélyei között a politikus a migrációt említette, úgy fogalmazott, hogy a 2015-ben tapasztalt fenyegetettség és veszély nem múlt el. Lázár János leszögezte: Magyarországnak nincs szüksége bevándorlókra, a kormánynak az adófizetők pénzéből az itt élők viszonyain kell javítana. A magyar kormány elkötelezett és elszánt, hogy megakadályozza a bevándorlást akár délről érkezzenek a migránsok akár Nyugat-Európából akarják visszaküldeni őket - mondta. A következő egy évben komoly viták lesznek arról, hogy az átalakulóban lévő Európai Unióban ki dönt arról, mennyi lesz az adó, a szociális ellátás, milyen fejlesztésekre jut pénz egy településen. Nem mindegy, hogy Budapesten, a parlamentben vagy pedig pár ezer kilométerrel odébb, Brüsszelben határoznak az emberek életét közvetlenül érintő dolgokról - hangsúlyozta a miniszter.

Hajnal Gábor

(független) polgármester elmondta, a mintegy háromezer lakosú községben korszerűsítik a bölcsődet, az idősek otthonát és az óvodát összességében több mint 100 millió forintból. Szintén uniós támogatással tervezik a csapadékvíz-elvezetés kiépítését több utcában, valamint az egészségház felújítását, az épület energetikai korszerűsítését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.