Sport

Labdarúgás: a szünet után darálta be ellenfelét a Szent Mihály + FOTÓK

Labdarúgás: a szünet után darálta be ellenfelét a Szent Mihály + FOTÓK

2017. május 13., szombat
Labdarúgás: a szünet után darálta be ellenfelét a Szent Mihály + FOTÓK
szent_mihaly-budaors011kf

Újabb győzelmével megszerezte a második, osztályozót érő helyet a Szent Mihály az NB II-ben.

Az utolsó lépés megtételére készült a Szent Mihály a bajnokságbeli utolsó hazai fellépésén: amennyiben ugyanis megszerzi a három pontot

Cserenkó Szabolcs

együttese, akkor bebiztosítja második helyét, ezzel pedig osztályzót játszhat az élvonalbeli szereplésért. Ebben több játékosát is nélkülöznie kellett a szegedieknek - és mindössze egyetlen csere tudott leülni a kispadra. Az első félidőben ugyan megvoltak a lehetőségei a Szent Mihálynak a bátran kezdő Kelen-Budaörs ellen, de egyik beadásból sem tudott betalálni a hazai együttes. A vendégek felszabadult játékukkal olykor meglepték a Szent Mihályt, de

Sávai Vivientől

nem volt szükség komoly bravúrra. A szakadó esővel tarkított első félidő így nem hozott gólt - nem úgy a folytatás! Mindössze két perc telt el, amikor egy balról érkező labdát

Temesváry Tekla

már pontosabban tudott kapura lőni, mint a fordulás előtt, így lélektanilag is fontos gólt szerzett a Szent Mihály, amivel előnybe került. Ezt követően több lehetősége is lett volna lezárni a meccset a szegedieknek, azonban a Kelen ezt kihasználva többször odaért a hazai kapu elé, viszont egyenlítés helyett negyed órával a vége előtt dőlt el a meccs -

Szélpál Nóra

előbb egy kipattanónál volt szemfüles, majd egy remek kiugratást követően ziccerét is értékesítette, így két percen belül két gólt szerezve eldöntötte a három pont sorsát. A végén még a szimpatikusan játszó Kelen a becsületgólt megszerezte - a Szent Mihály pedig begyűjtötte azt a három pontot, amellyel bebiztosította második helyét az NB II-ben. Ezzel tehát tét nélkül utazhat Monorra a jövő heti zárófordulóban a csapat, majd következhet az osztályzó az NB I-ért.

Szeged-Tápé, 50 néző
2017. május 13., 13.00
Szent Mihály
Kelen-Budaörs
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Borbás Bottyán Aurél* Asszisztens: Minda Gábor, Bánáthy János
3
-
1

Női labdarúgó NB II 21. forduló:

Szent Mihály - Kelen-Budaörs 3-1 (0-0).

Szeged-Tápé, 50 néző. Vezetite: Borbás Bottyán Aurél (Minda Gábor, Bánáthy János).

Szent Mihály:

Sávai - Koncz (Horváth O., 80'), Temesváry, Harcel, Szil, Guth, Szántó, Lévai, Lipták, Vass, Szélpál. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Kelen-Budaörs:

Káli - Szabó T. (Bácskai-Nagy - a szünetben), Sitku (Wittner - a szünetben), Tagyi, Kókány, Pavlik, Fejér, Bernhardt Barbara, B. Nagy (Sárosi - a szünetben), Orosz, Bernhardt Bernadett (Horváth F., 69'). Vezetőedző: Könczey Zsolt.

Gólszerzők:

Temesváry (48'), Szélpál (75', 77') ill. Horváth F. (89')

Sárga lap:

Lévai (87'). Cserenkó Szabolcs:

"Tudtuk, hogy kevesen leszünk ma, de nem féltem a meccstől, mert tudtam, hogy az a 12 játékos, aki ma rendelkezésre állt, meg fogja oldani a feladatot. Le a kalappal mindenki előtt! Ennyivel jobbak vagyunk mai ellenfelünknél. Talán az időjárás is egy kicsit a mi malmunkra hajthatta a vizet. Meccs előtt nem láttam, hogy izgult volna valaki, így pedig nyugodtan mehetünk jövő héten Monorra, és készülhetünk az osztályzóra, amire kettőzött erővel fogunk kiállni."

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Hosszabbítás nélkül ér véget a találkozó, a Szent Mihály a szünet után feljavult játékával mindhárom pontot begyűjti, megszerezve ezzel a bajnoki második helyet és ezzel kiharcolva az osztályozót!
89'
GÓL! A mai játéka alapján megérdemelten szerez gólt a Kelen, egy kipattanót Horváth Fruzsina vált gólra, 3-1.
87'
A meccs első sárgája Lévai Nikoletté, aki a felezőnél lép oda keményen ellenfelének.
86'
Remekül védekezik a Szent Mihály: nem csak a támadójáték, hanem a szegediek védelme is feljavult a szünet után.
82'
Majdnem ott a negyedik! Megint egy remek beadás, Szil Tünde centikkel marad le fejjel a jól centerezett labdáról!
80'
Az egyetlen hazai csere áll be: Horváth Orsolya váltja Koncz Bernadettet.
77'
GÓÓÓÓÓL! Sőt, ott a harmadik, ezzel végleg eldől! Szélpál marad üresen egy lecsorgónál, és Kálival szemben nem rontja el a ziccerét, 3-0!
75'
GÓÓÓÓÓL! Ezzel valószínűleg eldőlt! Egy kipattanót Szélpál kotor be közelről - minden bizonnyal ezzel megszerzi a győzelmet a a Szent Mihálynak!
73'
Orosz lövés zúg el a felső sarok mellett: a Kelen nem adta fel a meccset, és megtesz mindent azért, hogy legalább egy döntetlent elérjen Tápén.
69'
Újabb vendég változtatás: Bernhardt Bernadett helyére Horváth Fruzsina érkezik az utolsó húsz percre.
67'
A széleken tud leginkább veszélyeztetni a Szent Mihály: most egy bal oldali beadás után (akárcsak a gólt megelőző szituációban) Temesváry passzolhatta volna be, de nem volt erre már területe. Közben nagyon komoly égi áldás érkezett meg Tápé fölé, mindössze pár percig nem áztak a lányok.
61'
Mi maradt ki?! Egy jó jobb oldali beadásnál érkezik középen Koncz, aki azonban nem tudja beletenni a fejét, pedig öt méterről tulajdonképpen ajtó-ablak helyzet volt, de nincs fejes!
59'
Kókány távoli szabadrúgását öleli magához Sávai. Nagyon jókor született a szegediek gólja, ami egy kis nyugodtságot is hozott a Szent Mihály játékába. Közben alább marad az égi áldás, már csak csöpörög - persze ez pont elég arra, hogy megcsússzon a füvön a labda.
54'
Szélpál lép ki középen egy mesteri labdával, egy lépésre megközelítik ugyan, jó a visszacsele, de a lövését blokkolják. Megélénkült a meccs a gól óta, a Kelen még többet kockáztat, ezáltal több területe van a Szent Mihálynak támadni.
53'
Szép és fontos blokk Lévaitól a tizenhatoson belül, miután Bernhardt Barbara lőtt spiccel éppen a vonalon belülről - fél perccel később már Sávaira is szükség van egy lapos lövésnél, de résen van a szegedi kapus.
48'
GÓÓÓÓÓL! Rögtön az első komolyabb lehetőségből betalál a szünet után a Szent Mihály! Egy bal oldalon felépített akció után érkezik a hosszúra a labda, ahol egyedül maradt Temesváry, aki az üresen maradt kapuba passzolt, 1-0!
46'
Nem jött ki a folytatásra Szabó Tímea, Sitku és B. Nagy, helyükre Sárosi, Bácskai-Nagy és Wittner állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben hármat is cseréltek a vendégek.
SZÜNET
45+1'
Véget ér az első félidő: a Kelen ugyan jobban kezdte a meccset, azonban a félidő második felében már inkább a Szent Mihály dominált a mezőnyben. Nem vár könnyű folytatás sem a szegediekre, ugyanakkor a kapu előtti jobb koncentráció a győzelmet is jelentheti!
41'
Ebben több volt! Szélpál ugratta ki Temesváryt a jobb szélen, aki az ötös bal sarkáról kapásból lőtt, de nem találta el a kaput - az lázszik, hogy ezekben a szituációkban benne van a szegedi gól, azonban egyelőre a kapu előtt nem tud jó döntéseket hozni a Szent Mihály.
37'
Kiegyenlített mezőnyjáték az utóbbi időszakban: a korábbi kisebb fölényt nem sikerült góllá váltania a Szent Mihálynak, az idő pedig a vendégeknek dolgozik, hiszen a Szent Mihálynak kell a győzelem azért, hogy jövő héten tét nélkül léphessen pályára az utolsó fordulóban.
30'
Temesváry lő az oldalhálóba: Szil remek kiugratását követően két védő között tudott befele cselezni a tizenhatoson belül, majd erővel lőtt is, de csak az oldalhálót találta el rövid sarok felé tartó labdája. Az utóbbi percek már szegedi fölénnyel telnek - szűnni nem akaró esőzés mellett.
27'
Ez most egy szépen felépített szegedi akció volt: Temesváry és Szélpál összjátékát követően utóbbi centerezett előbbinek - a fejes azonban már nem sikerült ilyen jól, nem tudta már erővel megfejelni a labdát Temesváry.
25'
Nagyon jó helyről rúghat szabadrúgást a Szent Mihály: szinte a kapuval szemben, a tizenhatos vonaláról jár a lehetőség egy kezezés miatt. Szil Tünde áll oda, csavarása azonban elzúg a keresztléc felett. Közben visszatér a pályára az eddig ápolt Szélpál,így újra teljes létszámmal a Szent Mihály.
20'
Megint egy keleni próbálkozás: Sitku maradt üresen a balösszekötő helyén, meg is kapta a labdát, majd ballal kapásból el is lőtte, de nem fogott kaput. Intő jelek ezek, amiket eddig megúszott a Szent Mihály!
18'
Kókány vezethette szabadon egy vendég szabadrúgás után a labdát a szegedi térfélen, majd mintegy húsz méterről el is lőtte - nem támadták őt, így volt is erre lehetősége, szerencsére lapos lökete elcsorgott a kapu mellett.
15'
Túl az első negyed órán: a Szent Mihály játéka valamelyest pontosabbá vált, de egyelőre nincs rés a vendégek védelmén. A Kelen a szegediekhez képest felszabadultabban futballozik.
9'
Az első szegedi lehetőség: Koncz mehetett kapu felé a pálya bal széléről megindulva, volt is területe a lövésre, csavarása azonban elkerülte a hosszú sarkot, amit célba vett. Egy távoli kísérlet a túloldalon, de ez sem találja el a kaput - az jól látszik, a Kelen nem csak asszisztálni érkezett a mai meccshez.
5'
Az első lövés is a Kelené, Bernhardt Bernadett tűzte rá mintegy 18 méterről, pattogós labdáját szögletre ütötte Sávai. A kornert Sávai másodjára már kiüti, de beszorul a kapuja elé a Szent Mihály.
3'
Szinte a kezdősípszóval egy időben megérkezett az eső is: borongós, szeles időben kell ma játszaniuk a lányoknak. Kissé kapkodó játékkal kezdődött a meccs, de az első beadás elment Szélpál mellett, végül tisztázni is tudott a vendégek védelme.
1'
A Kelen kezdte a meccset. A vendégek zöld felsőben, fekete nadrágban, míg a Szent Mihály a szokásos piros-sárga szerelésben lép pályára.
12.49 - Köszöntjük olvasóinkat Tápéról, a szezon utolsó hazai bajnokija következik a Szent Mihály számára - ugyanakkor reménykednek a szegediek, hogy visszatérhetnek még a tápéi pályára, hiszen ez azt jelentené, hogy legalább még egy osztályzó meccset játszani fognak Cserenkó Szabolcs tanítványai. A Szent Mihály mestere nincs ma könnyű helyzetben: Zimányi-Kovács Anikó sérülés miatt, míg mások munkahelyi, vagy egyéb elfoglaltság miatt nem állnak a vezetőedző rendelkezésére, így csupán egyetlen csere foglal helyet a hazaiak kispadján. A mérkőzés Borbás Bottyán Aurél sípszavára 13 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Nagyon közel került a második hely megszerzéséhez a Szent Mihály a női labdarúgó NB II-ben. Két fordulóval a bajnokság vége előtt négy ponttal vezet Cserenkó Szabolcs együttese az előtt a Monor előtt, amelyhez majd az utolsó fordulóban látogat - ugyanakkor amennyiben le tudja győzni a Kelen-Budaörs együttesét szombaton, akkor már tét nélkül léphet pályára jövő héten. A képlet elég egyszerű: amennyiben a Monor nem szerez több pontot ebben a fordulóban, mint a Szent Mihály, akkor megvan az osztályzót érő második hely Zimányi-Kovács Anikóék számára, ellenkező esetben még marad izgulni való a záró játéknapon. A 21. forduló további eredményei: Airnergy FC - Atomerőmű SE 11-0 PMFC-Keresztes Lovagok - Balatonfüredi FC 4-1 Vasas-Femina - ZTE FC 3-1 Videoton FC - Monor SE 2-4 DVTK - SC Sopron 23-0 A bajnokság állása:
# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 21 21 0 0 170 4 166 63
2. Szent Mihály 21 18 1 2 78 20 58 55
3. Monor SE 21 17 0 4 101 24 77 51
4. PMFC 21 12 0 9 41 39 2 36
5. Kelen-Budaörs 21 11 1 9 80 43 37 34
6. Airnergy FC 21 10 2 9 67 56 11 32
7. Vasas-Femina 21 9 2 10 49 49 0 29
8. Videoton 21 6 4 11 46 54 -8 22
9. SC Sopron 21 6 2 13 38 97 -59 20
10. ZTE FC 21 4 1 16 27 111 -84 13
11. Balatonfüredi FC 21 3 0 18 18 123 -105 9
12. Atomerőmű SE 21 2 1 18 15 110 -95 7

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.