Sport

Labdarúgás: egy lépésre céljától a Szent Mihály

Labdarúgás: egy lépésre céljától a Szent Mihály

2017. május 10., szerda
Labdarúgás: egy lépésre céljától a Szent Mihály
szent_mihaly-vasas002kf

Roppant közel került az osztályozót érő második helyhez a hazai meccseit immáron Tápén játszó Szent Mihály az NB II-ben.

Kilencedik idegenbeli sikerét aratta vasárnap a Hűség városában a Szent Mihály a női labdarúgó NB II-ben, így a szegediek egy újabb fontos lépést tettek azért, hogy odaérjenek a második, osztályozót érő helyre. Mindössze két forduló maradt az idei bajnokságból, miközben a következő játéknapon az a Monor érkezik majd Szegedre, amely éppen Zimányi-Kovács Anikóék mögött áll a tabellán. "Négy pontra nőtt az előnyünk, ha hétvégén nyerni tudunk a Kelen-Budaörs ellen, akkor Monorra már tét nélkül tudunk elutazni. Nem csak e miatt volt fontos a soproni győzelmünk. Sajnos még nem minden tekintetben profiként működik klubunk, így több játékos nem vállalta a hosszú utat, így felforgatott csapattal tudtunk elutazni. Ketten még nem játszottak felnőtt, NB-s bajnokságban, és csak két cserénk volt. Mindezek ellenére maximális dicséret illet mindenkit, türelmesen játszva a végén két gólt is szereztünk, betartották a lányok a megbeszélteket. A játékvezetői felfogás sem nekünk kedvezett, bár ezekkel nem szeretnék foglalkozni. Összességében pozitívan zártuk ezt a túrát, három pontot hoztunk haza Sopronból, így a mi kezünkben van a sorsunk" - összegzett portálunknak a Szent Mihály vezetőedzője,

Cserenkó Szabolcs

. Hozzátette, céljuk, hogy elérjék az osztályozót jelentő második helyet. Sopronból hazafele egy közös csapatvacsorán vettek részt az elutazott játékosok, ahol a vezetőség elmondta, mindenben támogatják a csapat élvonalbeli szereplését, amennyiben az a pályán kivívja az NB I-es szereplést. "Azt tudni kell, hogy a jelenlegi keretünk az NB II második helyére van predesztinálva, viszont az élvonalhoz kevés, túlzottan nagy a különbség a két osztály között. A jövőnk persze nagyban függ attól, hogy miképp alakul az osztályzó, de ahogy vége van a két nyert meccsig tartó párharcnak, már a jövő éven fogunk dolgozni. Szeretnénk egy olyan csapatot kialakítani, ami nem csak a kiesést szeretné elkerülni a legjobbak között, hanem egy nyugodtabb szezon folyamán maradna bent" - tekintett a jövőbeli célokra Cserenkó Szabolcs.

szentmihaly_videoton15_gs

Amennyiben nem borul a papírforma, Újpest-Szent Mihály párharcot rendezhetnek az NB I-es tagságért. Ennek kapcsán Cserenkó Szabolcs úgy fogalmazott, az Újpest egy picivel előrébb jár kiesésben érdekelt Honvédnál, így várhatóan a negyedik kerületi klubbal kell játszaniuk, amennyiben odaérnek a második helyre. Ismerik a lila-fehéreket, akik évek óta szinte állandó kerettel dolgozhatnak, de a Szent Mihály trénere úgy gondolja, ha megfelelő mentalitással tudnak játszani a párharc során, akkor sikerrel vehetik ezt az akadályt. A bajnoki címről ugyan matematikailag még nem mondhat le a szegedi együttes, mert ugyan az ötpontos különbséget még eltüntethetné, azonban ehhez az eddig pontot sem veszített DVTK-nak hátralévő meccsein már nem szabadna pontot szereznie - a realitás nem azt mutatja, hogy még megelőzhetné a jóval komolyabb lehetőségekkel bíró miskolciakat a Szent Mihály. Az osztályozóért küzdő együttes egyébiránt egyetlen forint városi támogatásra sem számíthat, miközben a Diósgyőr játékosai profiként űzhetik a sportágat, komoly városi és egyéb támogatói körnek (is) köszönhetően. "A 4-0-s hazai vereségünk nem is tükrözte a két csapat közötti különbséget. A Diósgyőr már télen NB I-es csapat volt, megerősített kerettel készülhettek tavaszra" - tért ki a riválisra Cserenkó Szabolcs. A Szent Mihály életében komoly változás köszöntött be a közelmúltban: a csapat eddig a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján játszotta bajnoki mérkőzéseit, azonban legutóbbi két hazai találkozóját a Vasas és a Diósgyőr ellen már a tápéi futballpályán vívta. Cserenkó Szabolcs kifejtette, tartott tőle, hogy ez a váltás negatív irányba viheti el csapatuk légkörét, mert ezzel kizökkentek a megszokott zónájukból, de a klub és annak vezetősége ezt remekül koordinálva megoldotta. "Tápén családiasabb a hangulat, egy kisebb műhelyről szó, mint a Felső Tisza-parti létesítmény esetében. Voltak kisebb problémáink, de ezeken sikerült túllépnünk, mára teljesen berendezkedtünk, és úgy vélem, előnyt is tudunk kovácsolni ebből a családias légkörből, ami a tápéi környezetet jellemzi" - nyilatkozta a Szent Mihály edzője. Ami viszont Cserenkó Szabolcs bánata, hogy továbbra sincs ballábas játékos a csapat keretében, így ellentétes lábú játékost szerepeltetnek a bal oldali posztokon. "A már Európában régóta jelenlévő trendnek megfelelően, erre az edzéseken is készülünk. Szeretném, ha érkezne ballábas játékos a csapatba, főleg a balhátvéd pozíciójában lenne égető szükségünk, de

Harcel Boglárka

személyében egy olyan játékost találtunk, aki maximálisan meg tudja oldani ezt a feladatot. Feljutás esetén az biztos, hogy ezen a poszton erősítésre szorulunk, de a lányok nagyon szépen megoldották ezt a feladatot" - zárta Cserenkó Szabolcs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.