Sport

Kosárlabda: Nikola Lazic elégedetten tekint vissza a szezonra

Kosárlabda: Nikola Lazic elégedetten tekint vissza a szezonra

2017. május 10., szerda
Kosárlabda: Nikola Lazic elégedetten tekint vissza a szezonra
kecskemet_szedeak70_gs

Ha nagyobb arányban tudott volna nyerni Kecskeméten a Naturtex-SZTE-Szedeák, akkor beállította volna történelme legjobb eredményét, hiszen idén is bejutott volna a legjobb nyolc közé. Hiába a pozitív mérleg a szezon végén, a 18 győzelemmel és 16 vereséggel zárt Magyar Kupa bronzérmes így a kilencedik helyen végzett, A csapat vezetőedzőjét, Nikola Lazicot kértük fel a mögöttünk hagyott idény összegzésére.

- Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy a klub fennállása során másodjára is ott legyen a legjobb nyolc között a Naturtex-SZTE-Szedeák. Hiába vágtak vissza a Kecskemétnek az itthon elszenvedett vereségért, végül rosszabb kosárkülönbségüknek köszönhetően lemaradtak a play-offról. Picit fájóan zárult így az egyébként szép szezon, Ön hogyan látta csapata teljesítményét?

- Természetesen fáj, de ilyen az élet. Az egész szezont kell néznünk, az alapszakaszban és a középházban is jól teljesítettünk, hiszen utóbbiban öt győzelemmel és három vereséggel zártunk. Történelmi sikert értünk el a Magyar Kupában, ahol bronzérmet szereztünk, ez is hozzátartozik az idényünkhöz. Ilyen a sport, az utolsó fordulóig küzdöttünk a rájátszásért, ezt most sajnos nem sikerült elérnünk. Összességében azonban jó szezont zártunk, és függetlenül attól, hogy nem leszünk ott a play-offban. Az eredmények mellett az is fontos volt számunkra, hogy szinte minden mérkőzésen jól és stílusosan tudtunk kosárlabdázni. Persze, voltak rosszabb meccseink is, mint a legutóbbi pécsi, vagy a körmendi találkozónk, de itthon és idegenben is tudtuk hozni a saját játékunkat. Októberben aláírtam volna ezt az eredményt, hiszen a mezőny tagjai közül a legkésőbb állt össze a keretünk, olykor sok sérülttel küzdöttünk a szezon során. Most nem sikerült a rájátszásba jutnunk, így gratulálunk a riválisoknak a play-offhoz, egyúttal sok sikert kívánunk nekik! Szintén nem szabad elfelejteni, hogy több játékosunk is sokat tudott fejlődni a szezon során. Wirth Ádám fontos tagjává vált együttesünknek, ahogy Juhos Levente is előrébb lépett. Ugyanígy a légiósainknak is időre volt szükségük ahhoz, hogy a legjobbjukat tudják nyújtani, folyamatosan kellett felépíteni a csapatot. Szép szezonként fogok emlékezni az idei évre. Csupán apróságokon múlott, hogy nem mi játszhatunk a rájátszásban.

- Ahogy említette is, a bajnokság elején kevesen gondolták volna, hogy a Szedeák harcban lehet a play-offért, a csapaton pedig látható volt az előrelépés az idény kezdetéhez képest.

- Hónapról-hónapra játszottunk sokkal jobban. Ez is mutatja, hogy jó úton haladunk, igazi csapatot alkottunk idén, amit az is igazol, hogy szinte végig az első helyen álltunk az asszisztok tekintetében. Nem sokan voltak az idény előtt, aki azt mondták volna, hogy ott leszünk a play-offban, de mi nem foglalkoztunk ezzel, keményen dolgoztunk, és kevés hiányzott ahhoz, hogy megcsináljuk.

szedeak-kaposvar029kf

- Hogyan követték az Önök számára két fontos meccset a középszakasz utolsó fordulójában? Sajnos egyik meccs sem úgy alakult, ahogy az a Szedeáknak kedvező lett volna, külső szemlélőként azonban ez ellen nem tudtak mit tenni.

- Furcsa érzés volt, egy közös edzés után együtt követtük az eredményeket. Számomra nem volt meglepetés a két eredmény. A leginkább a játékosaimat sajnálom, mert mindenki sokat tett azért, hogy ott legyünk a legjobb nyolcban. Voltak kiemelkedő teljesítmények, de ez a természetes, így tudunk eredményesen játszani. Januárban és februárban is sok problémánk volt, ehhez képest különösen értékes az, amit sikerült elérnünk.

- Nemcsak a Magyar Kupa bronzérme miatt lehet emlékezetes a 2016/17-es szezon, hiszen olyan meccseket játszottak idén, mint a Szolnok elleni hosszabbításos, történelmi győzelem.

- Először sikerült legyőznünk a Szolnokot, de a Tiszaligetben is vezettünk 39 percig. Ugyanakkor értékes győzelmet arattunk Kecskeméten, Sopronban vagy Kaposvárott, de egál meccset tudtunk játszani a Falco vendégeként. Elmondhatjuk, hogy az ellenfelek tisztelik azt, amit elértünk, és úgy jönnek ide Szegedre, hogy tudják, nem számíthatnak könnyű mérkőzésre. Olyan csapatokat tudtunk megelőzni, ahol jóval nagyobb költségvetéssel bírnak. Mögöttünk végzett egy Sopron vagy egy Paks, ahol öt külföldi játékos szerepel. Sok helyen kaptunk elismeréseket is a játékunk miatt, kulturált, szép kosárlabdát játszottunk a szezonban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.