Sport

Kosárlabda: nemzetközi siker a vásárhelyi U14-eseknél

Kosárlabda: nemzetközi siker a vásárhelyi U14-eseknél

2017. május 3., szerda
Kosárlabda: nemzetközi siker a vásárhelyi U14-eseknél
kosarsuli_u14_eybl

Hatalmas lehetőséget kaptak a Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapatának legjobbjai: Bánfi Balázs, Dékány Imre, Fulai Bátor és Pánczél Csongor, valamint vezetőedzőjük Mócsai Milán a Debreceni Kosárlabda Akadémia meghívására ugyanis vendégjátékosokként és edzőként részt vehetett a EYBL CE u14-es regionális Döntőjén.

Az Európai Ifjúsági Kosárlabda Liga Közép-Európai 2016/17-es bajnoki sorozatának döntőjét rendezték meg március 30-a és április 3-a között Debrecenben. A négynapos döntőre az alapszakasz 18 csapatából a legjobb négy jutott be, valamint a rendező hajdúságiak. Az ötcsapatos torna harmadik helyén végeztek a házigazdák, akik csapatában remekül helyt állt a vásárhelyi különítmény. A döntőn készült fotók

ITT

érhetők el.

Eredmények:

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Feniks 2010 (Macedónia) 89-68 Vásárhelyi dobók:

Dékány Imre 10, Fulai Bátor 16, Bánfi Balázs 11, Pánczél Csongor 19 Mócsai Milán edző: "Sose szerepeltünk még ilyen tornán, nem tudtuk, hogy milyen játékerőt képviselnek a csapatok. Boldog voltam, hogy az első mérkőzésen mind a négy delegált játékosunk hozzá tudott tenni érdemben a mérkőzéshez és ez nem csak pontban látszódott meg. Köszönjük a Debrecennek, hogy felkértek minket a szereplésre."

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - KK Mladost Zemun (Szerbia) 59-100 Vásárhelyi dobók:

Dékány Imre 1, Fulai Bátor 1, Bánfi Balázs 18, Pánczél Csongor 14 Mócsai Milán edző: "Ez egy sokkal másabb csapat volt, mint az előző, agresszív védekezés, gyors befejezések a támadó oldalon, kinti dobással. Talán az előző meccsen elbíztuk magunkat, talán nagyobb arccal mentünk ki a pályára, cserébe egy hagyományos letámadástól úgy megilletődtünk, hogy közünk nem volt a rendezvényhez."

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Bayern Munich (Németország) 66-70 Vásárhelyi dobók:

Dékány Imre 16, Fulai Bátor 13, Bánfi Balázs 18, Pánczél Csongor 5 Mócsai Milán edző: " Az elejétől kezdve koncentráltan kosárlabdáztunk, habár a második negyedben a sikertelen támadások miatt mindenki hős akart lenni, el is húzott a Bayern. Félidőben újra tisztázva, hogy csapatként kell védekezni és támadni is - új erőre kapva remek védekezésekkel feljöttünk és még a vezetést is átvettük. Egészen a végéig kiélezett csatában maradtunk alul egy remek európai akadémia ellen. Köszönjük, hogy részt vehettünk a rendezvényen és segíthettük a Debreceni Kosárlabda Akadémia csapatát.”

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Oradea (Románia) 85-64

A vásárhelyiek már nem játszottak, hazajöttek a diákolimpia miatt…

Végeredmény:

1. KK Mladost Zemun (SRB) 4W/0L Qualified to the Superfinal 2. FC Bayern München Basketball - Jugend (GER) 3W/1L Qualified to the Superfinal 3. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI (HUN) 2W2L 4. Kosarkarski Klub Feniks Skopje 2010 (MKD) 1W/3L 5. LPS Bihorul CSM Oradea (ROU) 0W/4L

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.