Kultúra

Kategóriájában a Fool Moon nyerte az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt

Kategóriájában a Fool Moon nyerte az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt

2017. május 9., kedd
Kategóriájában a Fool Moon nyerte az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt
fool_moon_moszkva

A 2001-ben alakult magyar Fool Moon pop-acappella együttes nyerte kategóriájában az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivált és Versenyt, amelyen csaknem 170 acappella együttes vett részt. Magyarország első, többszörös nemzetközi díjnyertes formációja az amerikai és a spanyol vokálegyüttest előzte meg a dobogón.

Az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Verseny döntőjét április 28-a és május 7-e között rendezték meg az orosz főváros 40 forgalmas helyszínén: köztereken, vonatállomásokon, monumentális épületek bejárata előtt. A koncerteket ráadásul nem harangozták be, a váratlanul összeverbuválódott nézőközönség azonban mindenhol hálás hallgatóság volt, hatalmas ováció köszöntötte a fellépőket egy-egy produkció végén. Csaknem 170 formáció kapott meghívást a pénzdíjas versenyre, amelyre – a házigazda oroszokon kívül – Angliából, az Egyesült Államokból, Spanyolországból, Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Svédországból, Szingapúrból és Grúziából is érkeztek vokalisták. Három kategóriában hirdettek győztest (1–5 fő, 6–9 fő, illetve 9 feletti kórusok), az első díjakról az elismert nemzetközi zsűri (többek között Michelle Weir amerikai jazzénekes-dalszerző, Andrea Figallo olasz acappella énekes, Viktor Drobysh orosz zenei producer) és a közönség együttes szavazatai alapján döntöttek. A Fool Moon a múlt héten öt napot töltött Moszkvában, és átütő sikerük alapján reménykedni lehetett, van esélyük valamelyik díj elnyerésére. A szervezők már az együttes elutazása előtt jelezték, visszavárják őket a fesztivál végére. A hétfő késő délutáni eredményhirdetés végül óriási magyar sikerrel zárult: a legnépesebb kategória első díját a Fool Moon nyerte el, megelőzve a dobogón az amerikai Alley Cats és a spanyol B-Vocal formációt. Az idén 15 éves vokálegyüttes nem először nyert rangos nemzetközi fesztiválon: 2005-ben 1. lett a grazi Ward Swingle Acappella versenyen, amely Európa legrangosabb szakmai megmérettetése (ugyanitt 2003-ban harmadikok lettek), 2006-ban a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella versenyen lettek elsők és kaptak két különdíjat, majd 2010-ben az olaszországi Solevoci Nemzetközi Acappella versenyen a „Szerelem, szerelem…” című dallal a legjobb átirat díját nyerték el. A magyar csapat az 1. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztiválon Németh Miklóssal, Molnár Gáborral, Mészáros Tamással, Wodala Barnabással és Vavra Bencével állt színpadra, és állandó hangmérnökükkel, Gáti Péterrel vitték sikerre a csapatot. Az X-Faktorban feltűnt Vavra Bencének ez volt az első szereplése a pop-acappella együttessel: egyéb elfoglaltságai miatt Zentai Márk ezúttal kihagyta a nemzetközi fesztivált. https://www.youtube.com/watch?v=gPd0TgyKjcU&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.