Közélet

Hatvan határsértőt tartóztattak föl szombatra virradóra

Hatvan határsértőt tartóztattak föl szombatra virradóra

2017. május 27., szombat
Hatvan határsértőt tartóztattak föl szombatra virradóra
migransok_0912_reggel08_gs

Szombaton nulla órától reggel hat óráig hatvan határsértőt tartóztattak föl a rendőrök és a katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

A közlemény szerint az elfogottakat előállították és átkísérték az ideiglenes biztonsági határzáron. A rendőrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken is a korábbi napokhoz képest jóval több, összesen 62 az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.