Hátország: három SZEAC-pont Kaposvárról

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedma_vasas_l_it_szeac

Az L-IT-SZEAC U14-es és U15-ös csapata az NB I-es pontvadászat 28. fordulójában Kaposváron vendégeskedett és három ponttal tért haza a túráról.

Először az idősebbek léptek gyepre. Paksi Péter gárdájából hiányzott a hetek óta sérüléssel bajlódó válogatott, Csányi Ádám, míg a kedden Svájc ellen a válogatottban egy félidőt játszó Török Kevin az U14-ben lépett pályára.

Kiegyenlített küzdelem jellemezte az első félidőt, a kapuba viszont sokáig egyik csapat sem tudott betalálni. A 35. percben azonban a játékvezető piros lapot mutatott fel a hazaiak gólzsákjának, a góllövő listán harmadik Orsósnak és ez döntően befolyásolta a találkozót. Az emberelőnyt még a félidő lefújása előtt sikerült kihasználnia a SZEAC-nak Vincze Zsombor révén, így szegedi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben a SZEAC irányította a játékot, bár a döntő csapást csak a 83. percben sikerült bevinnie a csapatnak, akkor Holcsik Bálint volt eredményes, eldöntve ezzel a három pont sorsát.

Labdarúgó NB I, 15-ös korosztály, 28. forduló

Kaposvári Rákóczi BLFA – L-IT-SZEAC 0-2 (0-1)
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Sporttelep. Vezette: Perák András (Pásti Bálint, Schlégl László).
L-IT-SZEAC: Horváth Kevin – Mészáros Gergő, Ottlik Máté, Dér Dávid (Kalmár Patrik), Nagy Márton – Veszelka Milán, Lóki Roland, Fazekas István (Barna István) Nagy-Pál Máté – Vincze Zsombor, Holcsik Bálint. Edző: Paksi Péter
Gólszerző: Vincze Zsombor (42′), Holcsik Bálint (83′).

Sajnos az U14-nek nem ment ilyen jól a játék. Bilic Igor csapata már a félidőben két gólos hátrányba került, mindkétszer Gyenes Ádám vette be Ásós hálóját.
A második játékrész szinte azonnal kaposvári góllal kezdődött, így szinte elveszett a pontszerzés reménye. Zsótér Bence ugyan még szépített az eredményen, de a hajrá megint a Kaposváré volt. Csertán és Gyenes is mattolta a szegedieket, kialakítva az 5:1-es végeredményt.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 28. forduló

Kaposvári Rákóczi BLFA – L-IT-SZEAC 5-1 (2-0)
Kaposvár, Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Sporttelep. Vezette: Pásti Bálint (Perák András, Schlégl László)
SZEAC: Ásós Dániel – Radovanovics Nikola, Molnár Bálint, Török Kevin, Zsótér Bence –, Ábrahám Balázs, RadosevicOgnjen, Kovács Viktor,Bánfi Balázs – Gera Zalán, Jakó Dávid. Edző: Bilic Igor
A szegedi gólszerző: Zsótér Bence (45′).

Előző sztori

Motorsport: arattak az algyői offroadosok a XII. Bács-Trophy bajnokságon

Következő sztori

Labdarúgás: a Mórahalom az életéért lép pályára a Csongrád megyei rangadón