Közélet

Gyurcsány: a DK Európai Egyesült Államokat akar

Gyurcsány: a DK Európai Egyesült Államokat akar

2017. május 30., kedd
Gyurcsány: a DK Európai Egyesült Államokat akar

A Demokratikus Koalíció hosszabb távon Európai Egyesült Államokat akar - mondta a párt elnöke keddi gödöllői lakossági fórumán.

Gyurcsány Ferenc

úgy vélekedett: a következő választáson

Orbán Viktor

és Európa között kell választani. A magyar gazdaság növekedése az uniós pénzektől függ, és most, az Egyesült Királyság kilépésével, a szétosztható összeg is csökken. Ha Magyarország megtartja politikai irányvonalát, akkor Európa három legerősebb kormánya, az olasz, a francia és a német fog felállni vele szemben - mondta. Régi ellentét ez,

István

és

Koppány

konfliktusa; Európa, vagy nem Európa - fűzte hozzá Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök arra figyelmeztette a politikusokat, hogy ne ígérgessenek fűt-fát, hanem mutassanak fel választási lehetőségeket, és valljanak színt, miről mit gondolnak. Orbán előtt jobb volt, és Orbán után is jobb lesz - tette hozzá. Gyurcsány Ferenc szerint a vidék lakossága nem láthatja, mi folyik az országban, mert nagyrészt a Kossuth Rádiót hallgatja és a közszolgálati csatornákat nézi, és ezért azt hiszi, "minden jól megy". Az MSZP fizessenek a gazdagok szlogenjéről azt mondta, hogy nem szereti, ha bármely társadalmi csoportot bűnbaknak kiáltják ki. Ne a sikert állítsuk be bűnbaknak! - tette hozzá a Demokratikus Koalíció elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.