Sport

Fit World Élményfutás a Suncity wakeboard pályán

Fit World Élményfutás a Suncity wakeboard pályán

2017. május 2., kedd
Fit World Élményfutás a Suncity wakeboard pályán
Fit-elmenyfutas_plakat

Manapság egyre divatosabbak a futóesemények, és a szervezők sokféle megmérettetést kínálnak fel a sportolni vágyóknak. Idén május hatodikán, szombaton második alkalommal rendeznek egy a hagyományostól eltérő terep futóversenyt a Suncity szabadidőpark területén, Hódmezővásárhely közelében.

Már első alakalommal kiderült: családias és barátságos a verseny légköre. A résztvevőknek a meghatározott futótáv mellett mintegy 15 természetes és épített akadállyal kell megküzdeniük, amelyek bárki számára teljesíthetőek, de ha a résztvevő mégsem érez magában elegendő erőt vagy kedvet egy kihívás teljesítéséhez, akkor azt egy „büntető feladat”, azaz 15 darab négyütemü fekvőtámasz elvégzésével kiválthatja. Az akadályok közül csak egy pár kedvcsinálónak: kúszás, zsákcipelés, palánkmászás, célba dobás, farönkcipelés. Melyik gyermek ne szeretne kúszni és mászni? Ezért a szervezők a versenyt gyermekfutamokkal indítják, amelyeket a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelő akadályokkal színesítik. A kisebb korosztályt felügyelő futó is kíséri, hogy a gyermekeknek utat mutatva, az esetleg nehezebb akadályokon átsegítve őket. A rendezvény igazi élményfutás, nincs időkorlát és időmérés, minden résztvevő a képességei és a céljai szerint teljesíti azt. A befutók érmet kapnak, az előzetesen (azaz május 4-ig) nevezettek pedig még egy egytálételt is.

Program:

9 órakor kezdődik az ovis futam (600 méter akadályokkal), 10 órakor az alsó tagozatosok indulnak (800 méter akadályokkal. 11 órakor rajtol a felső tagozatosok mezőnye (1200 méter akadályokkal), míg 12 órakor lesz a felnőtt futam (5000 méter 15 akadály). 13 órától ebédelhetnek a résztvevők. A szervezők kérik a futókat, hogy a futamuk előtt 30 perccel érkezzenek. A helyszínen öltöző és mosdó rendelkezésre áll, javasolják, váltóruhát és váltócipőt mindenki vigyen magával, míg,ruhatárat biztosítanak. Az első 100 felnőtt nevező pólót, az előzetesen nevezettek (azaz május 4-ig) befutóérmet és ebédet is kapnak. Frissítésről a rendezők gondoskodnak. Nevezési díjak: felnőtt futamra 4990.- május 4-ig, a helyszínen 5500 forint, a gyermek futamra 990 forint Bővebb információ a Fit World Fitnessben (Szeged Dózsa Gy. u. 12), illetve a 70/414-9900 telefonszámon kapható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.