Bulvár

Életveszélyt okozó testi sértés miatt került előzetesbe egy nő

Életveszélyt okozó testi sértés miatt került előzetesbe egy nő

2017. május 10., szerda
Életveszélyt okozó testi sértés miatt került előzetesbe egy nő
bilincs_rendorseg

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a nőnek az előzetes letartóztatását, akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt szombaton vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2017. június 9-ig tart.

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2017. május 6-án az esti órákban lakóhelyén, egy szegedi társasházi lakásában előzetes szóváltást követően egy körülbelül 10 centiméter hosszú, törött üvegdarabbal hátba szúrta testvére élettársát, akinek a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérülése – légmelle – keletkezett. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt megvalósítani látszó, rendezetlen életkörülmények között élő gyanúsított esetében megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne vagy elrejtőzne. Ezen kívül figyelemmel arra, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekményt a gyanúsított vele közös ingatlanban élő hozzátartozója sérelmére látszik elkövetni, megalapozottan lehet tartani attól is, hogy a már kihallgatott, illetve a még ki nem hallgatott személyekkel – akikkel részben hozzátartozói viszonyban van – történő összebeszélés útján a bizonyítási eljárás megnehezítésére, meghiúsítására törekedne, emellett a bűnismétlés veszélye is fennáll. Mindezek alapján az elsőfokú bíróság álláspontja szerint az előzetes letartóztatás céljai enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhetőek el, így a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.