Közélet

Bíróság előtt az albán kábítószercsempész

Bíróság előtt az albán kábítószercsempész

2017. május 25., csütörtök
Bíróság előtt az albán kábítószercsempész
jog_birosag_torveny

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az albán férfival szemben, aki tavaly májusban közel 16 kg marihuanát próbált Magyarország területére csempészni.

A megyei főügyészség a közleményében azt írja, a vádirat szerint a vádlott 2016. májusában egy albán faluban ismeretlenektől marihuanát szerzett be azért, hogy Magyarország területén is áthaladva Németországba szállítsa. A csempészés érdekében a vádlott tulajdonában álló gépkocsit átalakították oly módon, hogy az autó oldalsó küszöbrészére mindkét oldalon egy-egy csövet építettek be, majd ezekbe a rejtekhelyekre helyezték el a 8-8 tasak marihuanát. A vádlott 2016. május 30. napján éjfélt röviddel megelőzően jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei határátkelőhelyen, amikor is a belépés során tételes vámvizsgálatot rendeltek el. A gépkocsi ellenőrzése során 16 csomag, mindösszesen közel 16 kg össztömegű kábítószergyanús anyagot foglaltak le, ami kannabiszt tartalmazott és így kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészett kábítószer tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja. Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.