Közélet

A mai kornak megfelelő körülmények között folyhat az ügyészségi munka Szegeden + FOTÓK

A mai kornak megfelelő körülmények között folyhat az ügyészségi munka Szegeden + FOTÓK

2017. május 9., kedd
A mai kornak megfelelő körülmények között folyhat az ügyészségi munka Szegeden + FOTÓK
ugyeszseg_epuletatado004kf

Kedden adták át a Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztály és a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség új székházát a Gyertyámos utca 13. szám alatt. Az avatóünnepségen elhangzott: az 530 millió forintos beruházás által 21. századi, a mai kor elvárásának megfelelő irodaépületet alakítottak ki.

Az átadón

Polt Péter

ismertette, az elmúlt időszakban több városban is kialakítottak, illetve felújítottak ügyészségi épületeket. „2010 óta folyamatos fejlődés mutatkozik a korszerűsítésekkel, infrastruktúrai modernizációval kapcsolatban. Mindez azért történik, hogy a 21. századnak megfelelően minél magasabb szinten folyjon a szakmai munka. Immár a szegedi viszonyok is kielégítőnek számítanak, ahol nem befolyásolja negatív tényező az itt zajló tevékenységet” – tette hozzá a legfőbb ügyész. Megemlítette, hogy az utóbbi évtizedben a jogállamot olyan jelentős változások érték, amihez csak rugalmasan, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel lehet viszonyulni. Két fontos változás következett be az ügyészségi nyomozás területén: a szervezeten belül különálló katonai ügyészség integrációja, valamint a szintén önálló megyei nyomozó ügyészségek beolvadása. Az átalakítás tapasztalatai kedvezőek. Polt Péter kijelentette, 2016-ban tovább javultak az ügyészség statisztikai mutatói a köz- és jogbiztonság tekintetében. A cél, hogy a jövőben a számok még kedvezőbbek legyenek.

Keresztesi Imre

, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője felelevenítette, hogy a szegedi ügyészség épülete 2014-ben került az ügyészséghez, korábban a honvédség fenntartása alatt üzemelt. Az intézmény állapota indokolta a teljes felújítást, amire 530 millió forintot fordítottak. Az összegből 1544 négyzetméteren egy olyan akadálymentesített, 51 irodából álló épületet alakítottak ki, ami napelemes villamos energia ellátó rendszerrel működik. Az új székházban a nyomozó főügyészség 34, a nyomozó ügyészségi csoport 10 munkatársa dolgozik.A Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyék ügyeivel foglalkozó létesítmény rekonstrukciójára a megnövekedett esetszám miatt is szükség volt.

ugyeszseg_epuletatado005kf

„A megyei ügyészség életében 2015 szeptember 15. után következett be egy fordulópont, amióta Magyarországon a határ illegális átlépése bűncselekménynek minősül. A korábbi, Stefánia sétányi épület zsúfolttá vált, ezért a beruházás jelentősen hozzájárul a mindennapi munkánk sikerességéhez”- fejtette ki

Kopasz Zsolt

, a Csongrád Megyei Főügyészség vezetője, aki megköszönte mindazok támogatását, akik hozzájárultak a felújításhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.