Közélet

55 szervezet részesülhet az idősügyi keretből

55 szervezet részesülhet az idősügyi keretből

2017. május 22., hétfő
55 szervezet részesülhet az idősügyi keretből
sportbiz002kf

Hétfői ülésén elfogadta a nyugdíjas szervezetek támogatására irányuló javaslatot a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság.

A hétfő délelőtti ülésről

Kardos Irén

(Összefogás Szegedért) és

Tóth József

hiányzott. A testület tagjai egyhangúlag elfogadták a Szegedi Tudományegyetem 2016-ról szóló, az önkormányzat intézményeiben foglalkoztatott munkavállalók foglalkozás-egészségügyi ellátásával kapcsolatban, valamint az idei évre szóló szerződést is elfogadták. Mint az egyetem képviseletében

Nagy Bálint

elmondta, nem profitorientáltan végzik a tevékenységet, így idén is vállalják a feladatot. Elfogadták az idősügyi tanács javaslatát az idei idősügyi keret felosztására: a 10 millió forintos keretből 2017-ben 55 szervezet részesülhet, a 36 ezrestől egészen a 300 ezer forintos tételig - utóbbi összeggel két szervezet, a tápéi tarhonyafesztivált szervező Tápai Hagyományőrző Egyesület, valamint a Postások Szegedi Nyugdíjas egyesülete részesülhet, akik csapatépítő program keretében látogathatnak el a paksi atomerőműbe és megtekinthetik a környék látnivalóit, valamint Nyíregyházára tehetnek kirándulást ebből az összegből. Szintén elfogadták a fogyatékosügyi támogatási keret felosztását: a 4,8 milliós keretösszegre 29 szervezet pályázott.

Szénási Róbert

(MSZP) az Integritás Közhasznú Egyesületről érdeklődött, akik a legmagasabb, 300 ezer forintos városi pénzből részesülhetnek: mint a válaszban elhangzott, a szervezet a Tabán közösségi házzal közösen hiánypótló tevékenységet folytat, és együtt dolgoznak a pszichiátriai klinikával is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.