Sport

Vitorlázás: Berecz Zsombor kilencedik a hyeresi világkupa-versenyen

Vitorlázás: Berecz Zsombor kilencedik a hyeresi világkupa-versenyen

2017. április 30., vasárnap
Vitorlázás: Berecz Zsombor kilencedik a hyeresi világkupa-versenyen

A vitorlázó Berecz Zsombor Finndingiben a kilencedik helyen végzett a Hyeresben rendezett vitorlázó világkupa-versenyen úgy, hogy az éremfutamban a második helyen ért célba.

A magyar hajósnak ez a második kiemelkedő eredménye idén nagy nemzetközi viadalon, április elején a 48. Trofeo Princesa Sofián, Mallorcán ezüstérmet szerzett. Mostani teljesítményének értékét növeli, hogy - amint a Balatoni Yacht Club jelezte - egy olyan gyengeszeles vitorlával indult, amilyennel korábban még nem versenyzett. A franciaországi versenyen Berecz a tíz futam során második, harmadik és negyedik helyezést is szerzett, s a 34 hajó közül kilencedikként jutott be a tíz résztvevős éremfutamba. Mostani eredménye is megerősíti, hogy Berecz májusban éremesélyesként állhat rajthoz Marseille-ben az Európa-bajnokságon. A tavalyi, barcelonai Eb-n ezüstérmes, a riói olimpián pedig 12. volt. Érdi Mária Laser Radialban a 11. helyen végzett Hyeresben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.