Közélet

Szerb kábítószer-csempész ellen emeltek vádat Szegeden

Szerb kábítószer-csempész ellen emeltek vádat Szegeden

2017. április 26., szerda
Szerb kábítószer-csempész ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emelt az ügyészség egy szerb férfi ellen, aki kilónként 300 euró ellenében vállalta, hogy Koszovóból kábítószert csempész Nyugat-Európába - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, az ügyészség a férfit különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádirat szerint a férfi 2016 második felében vásárolt egy személygépkocsit, majd annak lökhárítóiban, küszöbjeiben, illetve a benzintank mellett rejtekhelyeket alakított ki. Ezután ismeretlenül maradt megbízójávál abban állapodott meg, hogy kilogrammonként 300 euró ellenében Koszovóból marihuánát szállít Nyugat-Európába. A férfi 2016 karácsonyán jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen az általa vezetett gépkocsival, amelyben 32 csomag, mintegy 15 kilogramm marihuána volt elrejtve, melyet a pénzügyőrök megtaláltak - tudatta a csoportvezető ügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.