Bulvár

Ugatástól volt hangos a vásárhelyi kutyafuttató

Ugatástól volt hangos a vásárhelyi  kutyafuttató

2017. április 2., vasárnap
Ugatástól volt hangos a vásárhelyi  kutyafuttató
kutyakikepzes_hmvhely

Ingyenes kutyakiképzésnek indult, végül kisebb családi kutyás délutánná alakult át A Póráz Két Végén 2017 program idei első összejövetele. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a hódtói kutyafuttatóba várta szombat délután azokat a gazdikat, akiknek problémás a kutyája, de nem engedhetik meg maguknak, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Nagy meglepetésre huszonegy kutya és mintegy ötven ember jelent meg az eseményen a szép kora nyári időben.

Csaknem száz emberi láb, és nyolcvannégy helyett nyolcvanhárom kutyatappancs taposta a hódmezővásárhelyi kutyafuttató füvét szombat délután. Azért nyolcvanhárom, mert egy háromlábú kutyus is érkezett A Póráz Két Végén 2017 program idei első összejövetelére a szép kora nyári időben. Kristó Anna habilitációs kutyakiképző, a program szakmai vezetője új ismeretekkel gazdagította a résztvevőket, például hogy a kutya hogyan koncentráljon és figyeljen a gazdájára, szót fogadjon, ha hívja, vagy éppen mit tegyen a gazda, ha sétáltatás közben idegen kutyával találkoznak. Volt olyan kölyök kutyus is, aki félelmei miatt volt agresszív. Sem embereket, sem pedig más kutyákat nem engedett közel magához. A program végére már barátkozott a többi állattal és azt is hagyta, hogy idegenek megsimogassák. Fontos, hogy már kölyökkorban elkezdje a gazda a szocializálást, hiszen minél idősebb az állat, annál nehezebb lesz megtanítani a helyes viselkedésre. A Póráz Két Végén 2017 című programot a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezte azzal a céllal, hogy olyan gazdiknak nyújtson segítséget, akik nem bírnak a kutyájukkal, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék kedvencüket. Nagyon sok esetben valaki csak azért válik meg a kutyájától, adja be menhelyre, vagy rosszabb esetben teszi utcára, mert otthon nem bírt vele. Ebben az évben is több órát tart majd az egyesület, ezek időpontjáról a szervezet Facebook oldalán, illetve honlapján talál bővebb információt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.