Közélet

Több faág is leszakadt a tavaszi hó súlya alatt

 Több faág is leszakadt a tavaszi hó súlya alatt

2017. április 20., csütörtök
 Több faág is leszakadt a tavaszi hó súlya alatt

Kedden még a kiszáradt aljnövényzet adott munkát a tűzoltóknak, szerdán már a hó miatt riasztották az egységeket - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csongrád megyében hét, a télies időjárással kapcsolatos beavatkozás történt szerdán délelőtt. Főként Ásotthalom és Csengele térségébe riasztották az egységeket. A legtöbb esetben fák dőltek az úttestre, vagy a leszakadt faágak veszélyeztették a gyalogosok és az autósok forgalmát. Az egyik Ásotthalomra vezető úton például egy tizennyolc méteres magas fa dőlt ki, megrongálva az alatta futó távvezetéket. Pár kilométerrel távolabb pedig a magas bokrok nem bírták a hó súlyát, a lehajló ágak zárlatot okoztak a kisfeszültségű elektromos vezetékben. Csengelénél is a hó súlya alatt leszakadt, lelógó faágak akadályozták a közút forgalmát, de Ruzsa térségéből is érkezett lakossági bejelentés. Itt kisebb-nagyobb faágak lógtak az út fölé, veszélyeztetve az arra közlekedők biztonságát. A műszaki mentéseket a szegedi, a ruzsai, a kisteleki és a szentesi tűzoltók végezték el, munkájukat a csengelei önkéntes egység segítette. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.