Sport

Súlyemelés: szokatlanul hosszú kihagyás után készül az Eb-re Nagy Péter

Súlyemelés: szokatlanul hosszú kihagyás után készül az Eb-re Nagy Péter

2017. április 4., kedd
Súlyemelés: szokatlanul hosszú kihagyás után készül az Eb-re Nagy Péter
SZS20160809_nagy_peter_kabay_patika_009

A megszokottnál háromszor több időt hagyott ki az olimpiát követően a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője, Nagy Péter, aki szombaton a horvátországi Európa-bajnokságon áll a súlyok elé.

Április nyolcadikán 17.10-kor kezdődik

Nagy Péter

versenye a spliti Európa-bajnokságon: a Rióban tizedik helyen zárt súlyemelő az A csoportba került és 411 kilós előnevezést adott le, nála kevesebbet csak a lengyel

Daniel Dolega

tett le, aki 405 kilós belépővel nevezett. Igen erős mezőnyben kell helyt állnia a szegedi óriásnak, hiszen ott lesz az Eb-n Rio mindhárom dobogósa, így a grúz bajnok,

Lasha Talakhadze

, az örmény

Gor Minasyan

és a bronzérmes grúz

Irakli Turmanidze

is - az olimpiai bajnok 450 kilóval kezd majd Splitben. „Nincsenek nagy terveim, inkább erőfelmérés lesz az Eb, megnézzük, milyen állapotban vagyok. Szeretnék persze minél többet emelni, de ha 400 és 410 között tudnék teljesíteni, az már jó lenne” – mondta el portálunknak a hétfői elutazás közben Nagy Péter, aki hozzátette: ugyan nincs itt mindenki, de ő sem gondolta volna, hogy az olimpia után ennyien el fognak indulni az Eb-n, viszont ezzel kell most megbirkóznia. Mint fogalmazott, számára nem ez lesz az év csúcsversenye, nem is úgy készült az Eb-re, nincs kihegyezve a formája sem, hiszen csak január óta készül, így nem is várható el még a topforma. Az olimpia után Nagy Péter térdsérüléssel bajlódott, így 2016 szeptember utáni időszaka nem úgy alakult számára, ahogyan azt eltervezte. Ez a probléma már a múlté, ugyanakkor nyomott hagyott a felkészülését tekintve. „Fizikálisan jól vagyok, most a könyökömet érzem egy kicsit, ami egy múlt heti edzésen húzódott meg egy rossz szakításnál, bízom benne, hogy ez nem fog befolyásolni a versenyemben. A korábbi sérülésem helyre jött, nem volt vele nagyobb gondom a felkészülésben, az olimpia utáni évet azonban végigpihentem, kihagytam négy és fél hónapot, ez azért rányomta a bélyegét a felkészülésre. Korábban három hetet hagytam ki decemberben, most ez teljesen más szituáció volt” – nyilatkozta Nagy Péter. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője úgy zárta, nem volt nehéz ez az időszak, mert jól esett a pihenés és az, hogy az edzésen kívül mást is csinálhatott. Nem távolodott el persze a súlyemelő teremtől ebben a periódusban sem, csak nem olyan aktívan dolgozott, így igyekezett időt tölteni a barátaival és a családjával is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.