Írjon nekünk

Sport

Súlyemelés: elégedett az Eb-vel Nagy Péter

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

nagy_peter_sajtobeszelgetes11_KF

Hatodikként zárta a spliti Európa-bajnokságot Nagy Péter. A Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője abszolút pozitívan tekint a Horvátországban zajlott kontinenstornára.

405 kilogrammos összteljesítménnyel a hatodik helyen zárt Splitben Nagy Péter. A szegedi óriás szakításban 181, míg lökésben 224 kilóig jutott, így sikerült a kontinensviadal előtti várakozásait teljesítenie, hiszen a rajt előtt úgy nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak, hogy egy 400-410 kilós összteljesítménnyel már elégedett lenne, tekintettel arra, hogy szokatlanul hosszú időt kellett kihagynia a riói olimpiát követően. Nagy Péter öt gyakorlatot tudott sikeresen kivitelezni Horvátországban. “Abszolút elégedett vagyok a teljesítményemmel és a helyezésemmel is, nem gondoltam volna, hogy a hatodik hely össze fog jönni. Egy lengyel és egy cseh súlyemelő ellen versenyeztem, őket sikerült elvernem. Főleg annak tükrében örülök az öt sikeres gyakorlatomnak, hogy ott kezdtem, ami a felkészülési időszakban a legjobbamnak számított, ezekre tudtam rápakolni. Ennek függvényében is értékes számomra ez az öt gyakorlat, mert mondhatjuk, a maximumon kezdtem, és onnan mentem felfelé” – összegezte a Splitben nyújtottakat Nagy Péter, aki taktikájával kapcsolatban kifejtette: a kezdőfogások biztosak voltak, azokon nem akartak változtatni, és mint mondta, az első fogás után már látszik, hogy mi sülhet ki a versenyből. Jól ment a mozgás számára, nem fájt semmije, így folyamatosan tudták emelni a súlyokat, a lökéseknél már figyelték az ellenfeleket is.

Ami pedig a mezőnyt illeti: az olimpiai bajnok grúz Lasha Talakhadze most is kirobbanóan teljesített, az immáron friss Eb-győztes mellett a Rióban szintén mögötte végzett örmény Gor Minasjan lett a második. Talakhadze 467-ig jutott, míg az örmény 446-ot hozott – az Eb-győztes mindössze hat kilóval emelt kevesebbet, mint tavaly Brazíliában. “Olimpiai formában voltak mindannyian, nem volt leállás Rio után, nem az volt, mint amit megszokhatott az ember, mert az ötkarikás játékok után általában egy évet ki szoktak hagyni – most ez nem így volt, teljes erőbedobással nyomták tovább az évet, ez az eredményeken meg is látszott” – tért ki az Eb-n látottakra Nagy Péter.

A szervezést illetően nem volt semmilyen panasza a Szegedi Lelkesedés SK versenyzőjének, a helyszín mellett a körülményeket sem illethette kritika. “Napsütés ugyan csak akkor volt, amikor megérkeztünk és amikor távoztunk, de nagyon szép város Split, tetszett. Mivel tengerre néző szobát kaptunk, az sem volt egy rossz látvány, hogy minden reggel úgy ébredtünk, hogy láttuk a tengert. Az ember persze nem pihenni megy ki, de tényleg úgy lehetett érezni, hogy nyaraláson vagyunk” – mondta Nagy Péter. A folytatást illetően hozzátette, május ötödikén, egy meissen-i versenyen indul, az Eb-t követő hétfő pihenéssel telt, de kedden már újból az edzőteremben töltötte a napot, hétvégén pedig a húsvéti ünnepekre hazautazik családjához. A Húsvéti ünnepekhez kapcsolódó szokás, a locsolkodás már egy ideje kimaradt az életéből, de amikor teheti, a baráti körrel el szokott járni locsolkodni, az utóbbi időszakban azonban a versenyek közbeszóltak – most viszont reméli, hogy Húsvét másnapján a hagyományokat ápolva a barátok női családtagjait meg tudja majd locsolni.

Kommentek

Sport

Kiválóan kezdtek a magyarok a kajak-kenu-vb-n

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szerdai nap összefoglalója.

Tovább olvasom

Sport

Negyedszer rendeznek világbajnokságot a Maty-éren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

1981-ben adták át a Maty-éri versenypályát. Az azóta eltelt 38 év során háromszor adott otthont világbajnokságnak, ezen a héten pedig a negyedikre is sor kerül.

Tovább olvasom

Sport

Ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette a szegedi kajak-kenu-vb

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A viadal szerdán 9 órakor, a paraversenyek előfutamaival rajtol.

Tovább olvasom

Aktuál