Közélet

Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

2017. április 18., kedd
Sikeresen szerepelt a Szegedi Törvényszék a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen

A Gyulai Törvényszéken került megrendezésre 2017. március 31. napján a III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Verseny. A már hagyományosnak számító versenyen a Gyulai, a Kecskeméti, a Szegedi és a Szolnoki Törvényszék bírósági titkárai mérhették össze tudásukat civilisztikai és büntető ügyszakban.

A verseny célja az anyagi és eljárásjogi ismeretek, a tárgyalásvezetési technika és a bírói pályához elengedhetetlen kompetenciák megmérettetése volt, melynek keretében a versenyzőknek bíróként, előre megadott jogesetek alapján kellett egy tárgyalást levezetniük. Büntető ügyszakban sikkasztás, ittas járművezetés, kábítószerrel visszaélés és rablás miatt indult büntetőeljárások, míg civilisztikai területen szülői felügyeleti joggal, kártérítésekkel és birtokháborítással kapcsolatos perek miatt kellett tárgyalást tartani a versenyzőknek. A versenyzők munkáját szakmai szempontok szerint értékelő zsűriben mind a négy érintett törvényszék, illetve a Szegedi Ítélőtábla is képviseltette magát. A büntető ügyszak bizottságában Hegedűs István, a Szegedi Ítélőtábla kollégiumvezetőjének elnöksége mellett

Hajduné Iszály Anna

kollégiumvezető asszony,

Joó Attila

és

Sárközy Szabolcs

kollégiumvezető, valamint

Nánási Illés

tanácselnök vett részt. Civilisztikai ügyszakban a bizottság elnökeként

Hámori Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese járt el, míg mellette tagként

Kissné Szabó Judit

elnök,

Pusztai-Sznyida Barbara

és

Ónodi Csaba

kollégiumvezető-helyettesek, és

Vágó Mária

csoportvezető volt jelen. A tárgyalások során a peres feleket és az eljárás egyéb résztvevőit a Gyulai Törvényszék munkatársai – többségében bírósági titkárai és bírósági fogalmazói – vállalták, akiknek feladata váratlan helyzetek előidézése is volt. A versenyen a Szegedi Törvényszéket a Fenntartható Fejlődés Program keretében, a Szegedi Törvényszéken 2016. őszén megrendezett büntető- és polgári ügyszakos perszimulációs versenyen első helyezést elért bírósági titkárok, azaz büntető ügyszakban dr. Kaprinay Eszter Zsuzsanna, míg civilisztika ügyszakban Kanyáriné dr. Tuska Mariann képviselte. A III. Dél-alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen büntető ügyszakban dr. Kaprinay Eszter Zsuzsanna bírósági titkár első helyezést ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.