Sport

Rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága

Rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága

2017. április 10., hétfő
Rendkívüli közgyűlést hív össze a MOB felügyelő bizottsága
Kósa Lajos; Borkai Zsolt; Dávid Imre

Április 24-re rendkívüli, alapszabály-módosító közgyűlést hív össze a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felügyelő bizottsága - hangzott el Borkai Zsolt MOB-elnök és Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke közös hétfői sajtótájékoztatóján.

A lépésre azután kerül sor, hogy a múlt héten

Kósa Lajos

felhívására több sportszövetségi vezető is aláírta az erre vonatkozó javaslatot. "Örömmel álltam a kezdeményezés élére, hiszen a sportági szövetségek az olimpiai mozgalom első számú partnerei. Köszönöm a kezdeményezést Kósa Lajosnak és a szövetségeknek, bízom abban, hogy olyan alapszabályunk lesz, amely méltóképpen tudja majd szolgálni a magyar olimpiai mozgalmat" - mondta

Borkai Zsolt

, aki hangsúlyozta: mindent meg fog tenni azért, hogy a MOB volt főtitkára, olimpiai bajnok társa,

Szabó Bence

a terveinek megfelelően el tudjon indulni az elnöki posztért. "Örülök, ha van ellenfelem, akit méltó küzdelemben szeretnék legyőzni" - fogalmazott. Szabó Bence tavaly novemberig volt a MOB főtitkára, akkor közös megegyezéssel távozott a szervezettől.

Dávid Imre

, a MOB felügyelő bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: pénteken összehívta a testületet, amely hétfőn (ma) délután ül össze, s dönt a rendkívüli közgyűlés kiírásáról. Ahogy fogalmazott: a napirend az alapszabály módosítása lesz. Borkai Zsolt ehhez hozzátette: javasolja, hogy a rendkívüli közgyűlésen a tagok felvételéről is döntsenek, hogy a rendes taggá válók is pályázhassanak tisztségekre. A MOB mostani alapszabályában az szerepel, hogy vezető tisztségviselőnek csak az ötkarikás sportági szövetségek jelöltjei választhatók, ez pedig több tagot kizár ebből a versenyből. Szabó Bence például a MOB elnökségének javaslata alapján tag a Magyar Olimpiai Bizottságban, ezért nem választható jelenleg elnöknek sem. Az már korábban eldőlt, hogy a szervezet tisztújító közgyűlését május 2-án tartják. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: Borkai Zsoltot, mint polgármestert, egykori harcostársát a parlamentben és a MOB elnökét természetesen támogatja, nem személyi kérdésről van most szó. "A MOB működését és az elmúlt olimpiászra vonatkozó tevékenységét a bíróságon támadta meg Török Ferenc" - emlékeztetett az MOKSZ elnöke. "Bár az egész keresetet nem találták megalapozottnak, az alapszabály néhány pontját problémásnak tartották. Január elseje óta új sporttörvény van hatályban, így valamikor a MOB alapszabályának is módosulnia kell. Ezen kívül a szervezet közgyűlése rendszeresen határozatképtelen. Ezért is hívtam össze a szövetségi vezetőket, mert sokkal tisztább, ha a május 2-i tisztújító közgyűlés előtt összehívunk egy rendkívüli közgyűlést" - fejtette ki. Borkai Zsolt azt mondta: várják a módosító javaslatokat, de ő mindenképpen indítványozni fogja a vonatkozó problémás pont törlését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.