Közélet

Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről

Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről

2017. április 4., kedd
Regionális képzést tartottak a Szegedi Ítélőtáblán a költségvetési csalás főbb kérdéseiről
SZITB_kepzes_17_04_03

Mik a költségvetési csalás alapvető jellemzői, hogyan illeszthető az ezzel kapcsolatos magyar törvénykezés az uniós jogba? Egyebek mellett ezzel is foglalkoztak azok a bírák és bírósági titkárok, akik tegnap, április 3-án részt vettek a Szegedi Ítélőtábla regionális képzésen.

A táblabíróság dísztermében megtartott tanácskozáson a Szegedi Ítélőtábla illetékességi körébe tartozó négy megye (Békés, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok) törvényszékei képviseltették magukat a házigazda Szegedi Ítélőtábla bírái és titkárai mellett. A mintegy 40 fős hallgatóságot

Hámori Attila

, a Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese és

Hegedűs István

, a büntető kollégium vezetője köszöntötte, majd

Katona Tibor

, az ítélőtábla bírája tartott konzultációval egybekötött előadásokat. Ezeken részletesebben is szó volt – egyebek mellett – a költségvetési csalás alapvető kérdéseiről, legfontosabb háttérjogszabályairól, a határokon is átnyúló, költségvetést sértő bűncselekmények európai jellemzőiről. Beszélt az előadó a költségvetési csalás bizonyításának sajátosságairól a bíróság előtti eljárásban, a közigazgatási eljárásban beszerzett bizonyítékok felhasználhatóságáról a büntetőeljárásban, valamint a revizori jelentés, becslési eljárás problémáiról is. Előadás hangzott el a csalás minősítési, elhatárolási kérdéseiről és a büntetéskiszabási gyakorlatról is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.